Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Osztatlan közös tulajdonban...

Osztatlan közös tulajdonban az 1/3 részben tulajdonos eladhatja az anyjának a tulajdonrészét mondjuk 50 forintért?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy bármikor eladhatja a részét de amit a vevő ajánl azt köteles a többi tulajnak a tudomására hozni és elővételi joguk van.

Ha tegyük fel az anyjának el akarja adni potom pénzért, mondjunk 50 forintért ami láthatóan is bicskanyitogató, akkor az anyja megveszi és ennyi?

Vagy azt az 50 forintot fel kell kínálni a többi tulajnak és akkor a többi tulaj veszi meg 50 forintért?

Tehát ilyen kizsákmányolás létezik? Hogy eladja fillérekért a tulajdoni hányadát majd beköltözteti az anyját a másik két tulajdonos mellé?

#osztatlan közös tulajdon #Tulajdonrész eladás
júl. 8. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Ez nem kizsákmányolás, miről dumálsz? 50 forintért amúgy sem tudná eladni (de még valami nagyon alacsony összegért sem) , mert arra rögtön lecsapnának a többiek, ha van elővásárlási joguk van. Az anyjának amúgy oda is ajándékozhatja a tulajdonrészét.
júl. 8. 18:38
 2/6 anonim ***** válasza:
55%

Létezik. Amúgy már régóta nincs elővételi jog. Az viszi, aki többet ígér.

az én közös telkem 1/2-részét a tulaj egyszerűen elajándékozta...ilyen a rossz viszony.

júl. 8. 18:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez bizony nagy baj, én is erre gondoltam, hogy elajándekozza a saját részét az anyjának és akkor az beköltözik, nem fizet rezsit, lelakja a házat es a többi tulaj nem tehet semmit ellene.
júl. 8. 19:09
 4/6 Justinianus ***** válasza:

"Amúgy már régóta nincs elővételi jog"

Olyan nem is volt soha. Ami volt is, meg van is, az az elővásárlási jog.

júl. 10. 21:08
 5/6 anonim válasza:
csak a saját része felett rendelkezhet, azt tudja eladni vagy ajándékozni
júl. 15. 14:00
 6/6 anonim válasza:
adás vételkor, a kialkudott vételáron a másik tulajnak van elővásárlási joga , ha az az összeg neki megfelel, kevesebbet nem adhat érte. DE a meglévő része megmarad , az eladott résznek lesz új tulajdonosa. Ha a társtulajdonos él az elővásárlási jogával akkor az eladott hányaddal növelte a saját részét.
júl. 15. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!