Ez nem kizsákmányolás, miről dumálsz? 50 forintért amúgy sem tudná eladni (de még valami nagyon alacsony összegért sem) , mert arra rögtön lecsapnának a többiek, ha van elővásárlási joguk van. Az anyjának amúgy oda is ajándékozhatja a tulajdonrészét.
júl. 8. 18:38
2/6 anonim válasza:
Létezik. Amúgy már régóta nincs elővételi jog. Az viszi, aki többet ígér.
az én közös telkem 1/2-részét a tulaj egyszerűen elajándékozta...ilyen a rossz viszony.
júl. 8. 18:40
3/6 A kérdező kommentje:
Ez bizony nagy baj, én is erre gondoltam, hogy elajándekozza a saját részét az anyjának és akkor az beköltözik, nem fizet rezsit, lelakja a házat es a többi tulaj nem tehet semmit ellene.
júl. 8. 19:09
4/6 Justinianus válasza:
"Amúgy már régóta nincs elővételi jog"
Olyan nem is volt soha. Ami volt is, meg van is, az az elővásárlási jog.
júl. 10. 21:08
5/6 anonim válasza:
csak a saját része felett rendelkezhet, azt tudja eladni vagy ajándékozni
júl. 15. 14:00
6/6 anonim válasza:
adás vételkor, a kialkudott vételáron a másik tulajnak van elővásárlási joga , ha az az összeg neki megfelel, kevesebbet nem adhat érte. DE a meglévő része megmarad , az eladott résznek lesz új tulajdonosa. Ha a társtulajdonos él az elővásárlási jogával akkor az eladott hányaddal növelte a saját részét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!