Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Félek, hogy rámdől a könyvespo...

Félek, hogy rámdől a könyvespolc, mikor alszok. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Ott van a könyvespolc az ágyam mellett. Be van fúrva a falba, tehát úgysem tudna rámdőlni, de mindig mikor este lefekszem aludni, csak arra tudok gondoloni, hogy vagy a könyvek esnek rám, vagy a fenti csavar meglazul, így az egész polc rámdől, mindennel, ami rajta van. Arréb húzni nem tudom, mert kicsi a szobám. Kérlek, segítsetek nekem, mert félek!

2024. júl. 6. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj!
2024. júl. 6. 15:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Tedd az ágyad a polc mögé.
2024. júl. 6. 16:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Szüleim szobájába a mennyezetről a vakolat szakadt le kb 1 m2 felületen. Szerencsére az ágyuk mellé esett, de jó nagyot durrant.

Ha ennyire rettegsz a könyveidtől, tedd be az ágy alá.

2024. júl. 6. 18:05
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
Lazits a csavarokon hogy akkor szakadjon le mikor még nem alszol.
2024. júl. 6. 19:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha zavar a könyvespolc akkor szüntesd meg és ne legyen ott a könyvespolcod az ágyad közelében - vagy tedd el az ágyadat a polc mellől.

Mi más választ vársz? Szavazzuk meg, hogy ezentúl nem fogsz ettől félni?

Amúgy az ilyen irreálisnak tűnő félelmet és inkább megérzésnek nevezném. Valamikor, valahol veszélyes lehet rád nézve esetleg egy hasonló könyvespolc. Egyféle figyelmeztetés, hogy légy óvatos mert baj érhet. Egyszerűen legyél óvatos és egy idő után - ha elkerülted megfelelő óvatossággal a bajt, akkor ez az érzés el fog múlni. Tuti a többség azt mondaná rá, hogy hülyeség az ilyen szöveg, de nekem volt egy időszakom amikor az úton való átkelés előtt volt mindig hasonló rossz érzésem. Nagyon figyeltem amikor át kellett mennem és egy idő után elmúlt, azóta (20 éve) se volt hasonló. Én arra gondolok, hogy egyféle megérzés lehetett - van aki sugallatnak nevezné, mintha figyelmeztetés lett volna a veszélyre és mivel komolyan vettem - hát elkerültem ezt a bajt.

Szedd le a polcodról a könyveket ahogy más már mondta és tedd le a földre vagy az ágyad alá. A polcon csak könnyebb dolgok legyenek és ha így dől le a polc annak nem lesz olyan erős az ütése. Lehet az is elég ha csak a magasabb polcokról veszed le a könyveket és ami csípő magasság alatt van az maradhat. Máshol is figyelj a hasonló dolgokra - munkahelyen, irodában, könyvtárban, boltban és majd idővel el fog múlni.

De sokan azt is mondják, hogy ami álmunkban foglalkoztat minket (szerintem ezzel hasonló lehet az elalvás előtti időszak is) az nem velünk (vagy egy megálmodott személlyel) kapcsolatos konkrét bajt jelent, hanem valami gondnak, szorongásnak a kivetülése. Pl. nem azért álmodik valaki arról, hogy elütötte a nagyapját a villamos mert ez fog történni, hanem mert rosszat evett előző este vagy szorong egy munkahelyi feladat miatt stb. és lefekvés előtt a nap során valamiképpen előjött a nagyapja meg a villamos is, álmában meg ezeket társította az agya a negatív érzelmeihez. De ki tudja? Lehet, hogy ez is csak hülyeség.

A lényeg: légy gyakorlatias! Ha így rossz akkor változtasd meg a szobád elrendezését valahogy ami már nem okoz ilyen rossz érzést!

2024. júl. 6. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
3-nak: egyszer rám esett a mennyezetről fél négyzetméter vakolat.
2024. júl. 20. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!