Hazvasarlasnal honnan tudhatom meg hogy az elozo tulaj kijelentette e a lakcimet?
Ez igen gyakran elő szokott fordulni. A korábbi mindenféle közmű, hivatal és szolgálatóknál lévő adatbázisban ez a régi cím van meg adva,mert nem "tudják" azt hogy Gipsz Jakab hová költözött. Néha előfordulhat hogy egy levél, vagy hivatalos irat 8-10 év(!) után is hozzád érkezik meg.
Ha tudod az elérhetőségét,akkor szólj neki hogy levele van. Ha nem , akkor ne foglalkozz vele
Hogy önmagát kijelentette-e a lakcímről, azt a kormányablaknál tudod megtudni - és ha nem, akkor tulajdonosként kijelentheted őt.
A szolgáltatóknál, hogy van-e tartozása azt akkor tudod meg, amikor átírtátok a nevedre a közműveket. Birtokba vételkor kellett csináljatok egy átadás-átvételi jegyzőkönyvet, ahol leírjátok az óraállásokat, aláírjátok, és le is fényképezitek. Ezzel te kell intézd, hogy az órákat átírasd. Lehet személyesen vagy online is. Ő pedig kap pár hét múlva oda egy végszámlát arról az időszakról, amíg az ő nevén volt a közmű (víz, csatorna, gáz, áram, szemétszállítás...).
Más egyéb leveleit (pl. bank) meg neki kellett volna intézni, bejelenteni, mert a szolgáltatók maguktól nem tudják, hogy megváltozott a lakcíme. Hívd fel, vagy írj neki, és mond el neki, hogy ami érkezett eddig, átveheti nálad. Utána meg ballagj el a postára és jelentsd be, hogy ez az ember már nem elérhető ezen a címen. Innentől a posta automatikusan visszaküldi majd a leveleket a feladónak, aki ebből rá fog jönni, hogy oda már ne küldjön többet és majd intézkedik, hogy máshonnan kerítse elő.
Nekem kb 1 évig tartott elérni azt, hogy minden levelem az új címemre érkezzen. Ugyan az a település csak 1 utcával arrébb költöztem.
Intéztem előszőr e-mailbe, majd telefonon, végül személyesen. Még többször meg próbáltam online felületen, de idővel feladtam, mert hamar mindenből e-számlára váltottam. Így legalább megkaptam, aztán amelyiken még a régi cím volt mindig felhívtam őket. Az MVM-el szívtam a legtöbbet, az E.onnál a ma napig hiányzik az "A" a házszám után..., de már nem érdekel. Csoportos beszedés be van állítva.
"Hazvasarlasnal honnan tudhatom meg hogy az elozo tulaj kijelentette e a lakcimet?"
Amikor bemész az önkormányzathoz és igazolod, hogy tied a lakás, mindenkit kijelenthetsz, aki még esetleg be lenne jelentve.
Én 4 embert jelentettem ki úgy, hogy abból 2 nem élt, és az eladónak fogalma nem volt róla, hogy valaki be van jelentve a lakásába.
"Elozo lako levelei felszolitasai hozzam jonnek lehet belole nekem bajom? Egyaltalan miert ide kuldik hozza. A leveleit?"
Ez előfordul évekig is annak ellenére, hogy az eladó mindenhol lejelentette a lakcímváltozást.
Ilyenkor találkozunk és odaadjuk, vagy elküldjük neki.
De van a postán szolgáltatás erre is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!