A medence vizének milyennek kell lennie?

1-es javaslata jó, de kezdetnek ennyi: nincs túl sok klór, nincs túlfertőtlenített medencevíz, csak mocskos medence van ha nem használsz eleget.
Ha elfogy a klórtablettád akkor inkább vegyél granulátumot következőnek. Idővel látni fogod, hogy a szennyeződések leülepednek az aljára és onnan nem tudja a szivattyúd felszedni - akkor majd esetleg érdemes egy medence porszívót venned, csak figyelj a csatlakozójára. Ami a 3 évvel ezelőtti medencénkhez jó volt, azt a pontosan ugyanolyan, ugyanattól a cégtől vett újabb medencékhez már nem csatlakoztatható, közben változtattak a terméken.
Használat előtt ne tegyél bele vegyszert hanem amikor kimész belőle és még mozog a vize! Rögtön kapcsold be a szivattyúdat is és használd sok-sok órán keresztül. A szűrőből vissza befolyó vizet ha tudod akkor irányítsd úgy, hogy mozgassa, keverje a medence vizét. Most kezdetnek törj szét egy tablettát, kicsit keverd el vízzel egy edénykében és úgy locsold szét a medencében!
Nézheted a pH-t, tehetsz bele algaölőt, de a fertőtlenítő (klóros vagy oxigénes) a lényeg és hogy sokat menjen a szivattyú, amit gyakran tisztíts is ki!
Ha tudod akkor takard le a medencét, akkor nem esik bele annyi szemét a fákról és vehetsz rá buborékfóliát ami segít felmelegednie a víznek és megtartani is ezt a hőt.
A túl sok klórral max kicsit világosodik a fürdőruhád, de ha kevés van akkor megjelennek a szúnyoglárvák meg az alga és minden más is a vízben amitől elkoszolódik.
Persze sok függ attól honnan töltötted fel (csap, kút, milyen kemény a víz nálatok) és mekkora a medence. Most elsőre jól klórozd be és aztán ráérsz olvasgatni a linken hogy kinek mi a javaslata. Én is vettem algaölőt is, pelyhesítőt is, mindent amit javasoltak, aztán a sok év alatt egyedül az jött be amikor rogyásig volt klórozva. :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Képernyő menteni fogom!
Igen azt elfelejtettem írni de takaró is van rá az rajta van mindig. Tényleg nagyon hasznos volt a válaszod köszönöm szépen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!