Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a neve annak a fajta...

VZ2 kérdése:

Mi a neve annak a fajta parkettának, ami kb. 3,5mm(!) vastag, 70mm széles, és 40..50cm hosszúra vágott tömör fa?

Figyelt kérdés

Felpúposodott víz miatt, és szeretnék csere darabokat, amit leragaszthatok. Nem sínes (nem klikkes).

Esetleg ki lehet valahogy gőzöléssel és préseléssel egyenesíteni a parketta darabokat?

Alatta kb. 22mm széles lécek vannak, és erre lett ráragasztva a 3,5mm vastag lakozott parketta.

jún. 25. 03:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen parkettát nem hallottam.

Hagyományos, svèdpadló, hajópadló, szalagoarketta, ès a lamináltat ismerem. Többről nem hallottam.

Talán a szalagparketta, mert ott kemènyfa felső rèteget ragasszák egy puhafa lècvázra. De ezek klikkes rendszerűek ès hosszabbak ; amit eddig raktam. De itt sem a pár millis felső rèteget veszed, hanem kompletten úgy 22mm vastagban.

jún. 25. 07:20
 2/3 anonim ***** válasza:
3.5mm? Nem lehet, hogy valami spéci laminált padlóról van szó?
jún. 25. 10:39
 3/3 A kérdező kommentje:

Parkettaboltból közben kiderült, hogy ez gőzölt bükk kopófelületű 2 soros szalagparketta fenyő alsó résszel. De helyből nincs ilyen, ami itt le van rakva.

A gőzült bükk felső részt ki lehet egyenesíteni?

Akkor csak azt kellene visszaragasztani a fenyő alsó részre.

jún. 25. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!