Kazánnál a keringetö szivattyúnak hogy kell állnia?
Remélem érthetöen tudok fogalmazni:)
Szóval a szivattyúnak az elmenöbe vagy a visszatéröbe kell lennie?
Kazán után 1m-el a colos csö le lett szükitve 20-as aluflex-es csőre.T idomokkal 16-as csatlakozik a radiátorokba.
A radiátorok elég melegek,de a kérdés hogy igy meg e tudja forditani a keringetö 100%-ban a vizet vagy csak erölködik.
Köszönöm szépen elöre is és remélem érthetö voltam:)
Még egy kérdés:
Egy átfolyós legitimatize kiszedtem a höfokszabályzót.és szeretném azt a kazánhoz bekötni hogy ha elér egy bizonyos höfokot leálljon a keringetö.De az érzékelöjét hova kössem,hogy csatlakoztassam?
:D legitimatize :D
Fogalmam sincs hogy sikerült ezt összehoznom.Valószinü beragadhatott a bilentyüm:D,átfofyós vizmelegitöt szerettem volna írni.
Gondolom, szilárd tüzelésű kazánhoz akarod a hőkapcsolót, hogy a már lehűlt vizet ne keringesse. A hőérzékelőt én az előremenőbe szereltem egy T idom segítségével. Én egy villanybojler hőszabályozóját használtam fel, de "fordított" bekötéssel.
Amikor eléri a víz az általam beállított hőfokot, akkor elindítja a szivattyút, és addig jár, míg vissza nem hűl a víz.
nem akarok túl okoskodónak tűnni de miután meg láttam ezt a kérdést És rá a válaszokat kicsit el gondolkodtam????
Miért is nem lehet a keringető az előre menő melegebb vízen??
Valaki indokolja már meg ne hasra ütéssel válaszoljon mindenki.
Nézz meg pár fotót a "google a barátod" A hivatalos mesterek által be szerelt szivattyúk ahány képet találtam pár kivétellel mind az előre menő melegebbik kivezetésen volt :O
Akkor most mi is a helyzet????
ja és rossz esetben a visszatérő is elég meleg ahhoz hogy a keringető "beszarjon" mert ha 5-10 fok különbség van csak pl az előre menő 70c a vissza jövő meg 60-65 akkor miért jobb az??????
Örülnék esetleg egy konkrét szakmai le írásnak szakembertől.
Mielőtt tovább osztanád az észt:
Nézd meg az összes -gyári- cirkókazánt, hogy hova van a keringető szerelve! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!