Mi a megérősebb?
Nos én még "csak" 17 vagyok de érdekelne, hogy szerintetek melyik a jobb és megérősebb, ház, albérlet stb?
Nem igazán vagyok ezekben annyira benne szóval ha valaki tud akkor légyszi segítsen.
Minek mi az előnye/hátránya?
Milyenek ezek, milyen élni bennük?
Melyik a megérősebb pénzügyileg és hogy melyikben jobb a közérzet?
Előre is köszönöm 😊
Nos, a legjobb döntés egy jólfizető, szàmodra kellemes szakma kitanulàsa.
Aztàn a bevételekkel szàmolgatva màr el lehet indulni.
Én személy szerint javaslom a kàros szenvedélyek elkerülését is, évi szinten simàn megmaradhat a mindentudó àltal emlegetett 1-2miska.
Sok sikert az életben!
Adott évtől, évtizedtől függ, hogy a vételár hány bérleti év alatt tud metérülni, ez 9-40 közt van.
Tehát te - mivel a bérbeadónak költsége is van - kb. 7-35 év alatt bérleti díjban kifizeted neki a lakóingatlan teljes vételárát.
A hitelnek viszont - szintén függ a gazdasági környezettől, tehát adott évtől, évtizedtől - 1,5-2,5-szeresét fizeted vissza a banknak.
Tehát legjobban megérős mindig megvenni azt az ingatlant, amit hitel nélkül meg tudsz venni.
Albérlet: átmeneti megoldás rövidebb távokra, ha más városba kell költöznöd tanulmányok/munka miatt.
Saját lakás/ház: hosszabb távú megoldás, állandó lakhatásra. A lakás akkor jó, ha nem akarsz csinálni semmit, csak otthon üdögelni, tv-zni, stb. A ház akkor jó, ha szabadidődben szívesen kertészkedsz, állatot akarsz tartani, vagy egyszerűen csak szeretsz barkácsolni, szerelgetni és kell egy garázs/műhely a hobbidhoz, ill. ha igényed van a nagyobb térre, és nem érzed jól magad a 4 fal között a szomszédok meg a többiek zajában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!