Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tehetünk a fenyegetőző...

Hevnek kérdése:

Mit tehetünk a fenyegetőző szomszéddal?

Figyelt kérdés
4 éve vásároltunk borsodi városkában egy családi házat, azonban kiderült, hogy egy végtelenül tahó paraszt vénember lett a szomszédunk, akivel állandóan problémája volt már az előző családnak és most nekünk is (70 plusszos a fószer). Kb. 50 méter hosszú drót kerítés választ el minket, amely borzasztó állapotban van, köszönhetően a nagy testű kutyáinak, akik az évek alatt átjártak erre a portára és itt garázdálkodtak (a kutyák már elpusztultak). Az előző tulajok annak érdekében, hogy elszeparalodjanak ettől az idiotától és a kutyáktól, na meg ne lássák a putris portáját az öregnek, végig ültették a kerítés felénk eső vonalat sövénnyel, ami kb 2 méter magasra lett hagyva. Rendszeresen gondozva/ vágva van, azonban az ő portájára is átnyúlik itt - ott. Tavaly egyszer átmentünk lenyírni, de sok mindent nem tudtunk vágni, ugyanis a sok kacatjától nem is fértünk a kerítéshez. Idénre úgy elmérgesedett a helyzet, hogy biztos nem tesszük meg a szívességet, hogy levágjuk az ő oldalára kandikáló növényt, amit szóvá is tett és megfenyegetett, hogy gyomírtóval fogja lefújni. Egyébként pont kitelik tőle, hogy megteszi, aminek mi baromira nem örülnénk, mert kb ez választja el a portánkat egymástól, nem is akarjuk bámulni sem, plusz irtó drága lenne ezt a sövényt pótolni, újra telepíteni. Tanácsot szeretnék kérni, hogy ezt a mostani fenyegetését lehetne-e valahol “jelenteni”, ha esetleg tényleg kiírtja a sövényünket, akkor legyen valami alapja amennyiben jogi útra terelnénk? Elnézést a hosszúra sikerült.

máj. 30. 07:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%

Sorsod Borsod

🤣🤣🤣

máj. 30. 07:47
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Helyi jegyzőt meg lehet kérdezni de a szomszéd parasztsagaval akkor sem tudsz mit tenni.
máj. 30. 08:31
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

"nem tesszük meg a szívességet, hogy levágjuk az ő oldalára kandikáló növényt"

Alapból nem lehetett volna olyan közel ültetni a sövényt, hogy azt ne tudd a saját területedről gondozni.

Hiába jelented, letagadja. Csinálj a saját területedre olyan kerítést ami kitakarja, elzárja tőletek az öreget.

Én is jártam hasonló cipőben úgy nyirtam a sövényt, hogy bemásztam a kerítés és a sövény közé.

máj. 30. 08:33
 4/14 anonim ***** válasza:
5%
3-as: a sövényt az ELÖZÖ tulajdonosok ültették - nem ártana, ha el is olvasnád a kérdést, nem csak kötözködnél
máj. 30. 09:14
 5/14 A kérdező kommentje:

Így vettük a portát ezzel a sövénnyel, nem mi telepítettük. A kerítés és a sövény közzé éppenséggel be lehet mászni, de ott már vágni nem, annyira el van burjánzva. Sajnos a kerítés építés nem opció, mert 50 méteren 1-2 milliós tétel egy szaros lemez is, úgy hogy zsaluzni kellene stb. És ennek a fele ezé a rohadéké lenne.

máj. 30. 09:14
 6/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha be lehet mászni, szánj rá időt és szépen nyesd meg a sövényt, hogy ne nőjön rá a kerítésre. Eggyel kevesebb oka lesz a szomszédnak balhézni.
máj. 30. 10:02
 7/14 anonim ***** válasza:
90%

Azt látom a szövegedből hogy ti sem nagyon igyekeztek megoldani a kérdést.

" A kerítés és a sövény közzé éppenséggel be lehet mászni"

de

"nem tesszük meg a szívességet, hogy levágjuk az ő oldalára kandikáló növényt"

Ez nem szívesség, hanem kötelesség. Ha be lehet mászni, akkor vágni is. Legfeljebb rámegy 1-2 nap.

Hiába mész ügyvédhez meg jegyzőhöz ha a ti részetekről sincs meg az akarat a probléma megoldására.

3-asnak pedig igaza van, nem szabad ennyire közel ültetni a kerítéshez semmit. Ha mégis, akkor úgy kell karbantartani hogy a szomszédot ne zavarja.

Nem kell oda milliós csodakerítést csinálni! Meg kell csinálni drótfonatból a kerítést, normális oszlopokkal! A sövény meg maradhat ahol van, csak nyírjátok le rendszeresen a kerítés felöli oldalon. Amikor csináljátok a kerítést, akkor lesz elég hely alaposan megigazítani a sövényt, hogy utána már könnyebb legyen bemenni mögé. Asszumetrikus lesz, a papa felöl meg csúnya, de az kit érdekel ha a ti udvarotok felöl meg jól néz ki?

Ezt sajnos másképp nem lehet megcsinálni, csak úgy ha szántok rá energiát, pénzt, időt és persze megbeszélitek az öreggel. Meg kell vele dumálni hogy megcsináljátok rendesen és karban is tartjátok, aztán kussoljon.

máj. 30. 10:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kerítés és a sövény közé be lehet mászni, akkor vágni is lehet. Lehet, hogy arra gondolsz, hogy sövényvágó géppel nem fértek el, de akkor kézi ágvágóval vagy sövényvágóval kell végigmetszeni. Én nemrég csináltam egy hasonló munkát, nem egyszerű, de lehetséges.
máj. 30. 11:11
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

4!

Nem megy a néma értő olvasás.

Indiferens ki ültette a sövényt, nem jó helyen van, nem jó méretű stb.

Amikor megvették, látták, tudomásul vették innentől az övék.

Nyírni kell.

máj. 30. 13:37
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is levágtam akkorát a sövény szélességéből,hogy elférjek a kerités mellett
máj. 30. 17:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!