Szerintetek mit vigyek magammal az albérletbe? Egy pár dolgot már felírtam, és attól félek, hogy valamit kifelejtettem.
Most megyek először albérletbe, 19 éves vagyok. Kiegészítenétek?
Konyha: tányér, bögre, pohár, evőeszközök, konzervnyitó, fakanál, merőkanál, zöldséghámozó, műanyagtálak, fazék, robotgép, palacsintasütő, turmixgép, fadeszka, pirítós sütő, tepsi, fűszertartó, csöpögtető, vízforraló, kávéfőző, szendvicssütő, kenyértartó.
Nappali/háló: ágynem, huzat, lepedő, takaró, ébresztőóra, laptop, vasaló, vasalódeszka, ruhaszárító, vállfa, lámpa.
Fürdőszoba: tükör, hajvasaló, hajszárító, szennyes tartó
Most így hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Sörnyitó, dugóhúzó :D
Am még pl: tésztaszűrő, sajtreszelő, éles kés amivel tudsz vágni, más nem jut eszembe hirtelen, bocsi! :) Am sztem elég teljes a listád!
Egyedül fogsz lakni vagy mással közösen? Ha mással, akkor ők már ott laknak vagy ők is most fognak beköltözni?
Itt van 1-2 dolog, amit én nem vinnék. Pl. csepegtető, kenyértartó, szennyestartó
Ha lakik ott már előtted valaki, akkor ezek biztos, hogy vannak ott. A lakás nagysága sem mindegy, nálunk pl. biztos, hogy nem férne el egy szennyes tartó. A konyhában meg eleve volt kávéfőző, szendvicssütő, edények (a főbérlőé, de használhatjuk). Szóval ezekre kérdezz rá. Vasaló/deszka, ruhaszárító szintén nem feltétlenül kell.
Kiegészítés a saját (idén alkalmazott) listámról :D
-fürdőköpeny
-reszelő
-konyhai törlő
-mosó + mosogatószer
-mosószer + tál
-hosszabbító
-szobai papucs
Egyelőre ennyi jutott eszembe...
A hosszabbító a legfontosabb! Komolyan!
Egyébként a lakás berendezésétől függ, kell-e szőnyeg, fürdőszobaszőnyeg, függöny, asztalterítő, dobozok a fehérneműnek, ha nincs megfelelő fiók, olló, gyufa és gyertya vagy mécses (áramszünet esetére meg persze romantikázni :D), kis hősugárzó ha fázós vagy, varrókészlet, cellux és pillanatragasztó (majdnem mindent meg lehet vele javítani), cipőápoló szerek, mosószer, ágytakaró, szobai kis szemetes, kis tükör, írószertartó
Most hirtelen ennyi jut eszembe.
Ja igen, ha már "túlélő felszerelésnél" tartunk, akkor szerintem nagyon hasznos a gémkapocs, egy csomag befőttes gumi, valamilyen csavarhúzó (ha jó nehéz a nyele, akkor kalapácsnak is megfelel), néhány szög.
Konyhába még: ételtároló dobozok, teás kancsó (ha teázol)
Egyéb: papír zsebkendő, WC-papír, szalvéta, fogkefe/krém/pohár, szappan/tartó, öblítő, mosópor, netkábel!!! (ha kábeles a net), néhány dísztárgy, filmek, könyvek, a hosszabbító tényleg nagyon fontos, elosztó, növényeket is vihetsz akár.
(22:04)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!