Albérletet váltunk. A főbérlő azt akarja, hogy minden közüzemi számlát vegyünk át a nevünkre (villany, víz, távhő, kábel stb. ). Más is így csinálja?
Nálunk az albérlő nevére írattuk át a gáz/víz/villanyórát..nem is bántuk meg! Itt hagyott minket kb 100ezer tartozással.Mivel az ő nevére jött arra az időre a számla,így,amikor kiköltözött nem rajtunk keresték,hanem rajta,mi pedig simán visszaírattuk a saját nevünkre(ekkor derült ki az egész).Nem kötöttek ki semmit,azóta nem tudom,befizette-e.
Na,ennyi haszna van.
egyrészt nincs olyan szolgáltatás amit csak a tulajdonosnak jár.
Másrészt meg így a rezsit magadnak fizeted, ha nem fizeted rajtad keresik.teljesen normális kérés, fontos, hogy amikor kiköltöztök rögzítsétek a kiköltözés tényét, és az óra állásokat.
Szia nem teljesen jól tudod. Én az Elműnél dolgozom, és ott simán felmondhatod a szerződésedet, nem kell tudnod, ki az utód.
Egyébként meg nem lenne logikus, hogyha te elköltözöl, akkor a tulaj veszi vissza a nevére??
Én nagyon megértem a tulajt, nap mint nap találkoztam rengeteg olyan tulajdonossal, akit így károsított meg a kedves bérlő, és lelécelt. Ahhoz pedig, hoyg ne kapcsolják ki az áramot, kénytelenek voltak befizetni a tartozást.
Mint bérbeadó úgy csinálom, hogy minden hónapban én leolvasom az órákat, és elszámolunk. Minden számlát én kapok és én fizetek, de elszámoljuk.
A kaució fedezi az esetleges egy havi fogyasztást, ha lelépne a bérlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!