Egy ilyen régi bútordarabot hogy lehetne felújítani?
Egy cipősszekrény.
Eléggé megviseltes kinézetre, habár egyben van. Csak esztétikailag kellene varázsolni vele valamit hogy vállalhatóbb legyen.
Mit javasoltok?
Azt a rácsot le nem fested szèpen.
Èn szèpen felcsiszolnám; a lyukakat is, aztán lenolajjal vagy valamilyen faolajjal kennèm át
1# vagyok. Le lehet festeni szépen, csináltam már ilyet, de tényleg borzasztó "idegigényes" a rácsos rész. Folyamatosan figyelni kell, nagyon kevés festékes ecsettel pamacsolni, utána rögtön áthúzni hengerrel az elejét.
Lehet zománc festékkel, de szerintem kár érte.
Ha szeretnéd a fa erezetét és színét, akkor ahogy írták valamilyen faolajjal átkenheted és kész, vagy egy vékony lazúr réteggel. Van belőle színezett is, a te ízléseden múlik. Ha ezt választod, akkor jobban csiszold meg, mert a szín egyenlőtlenségeket, hibákat azonnal ki fogja dobni.
Ha vastag lazúrral fested valamilyen színre, vagy valamilyen bútorfestékkel (akár kréta, akár én pl. a Dulux konyhabútor festékével is szeretek festeni) azok elég jól fednek, nem kell annyira megcsiszolni, de nem is kapod vissza a fa erezetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!