Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hová tűnhetett 52m3 víz...

Hová tűnhetett 52m3 víz 2hónap alatt?

Figyelt kérdés
Családiházban 2-en élünk az átlag fogyasztás 10m3
2009. jan. 5. 07:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a kád csapja volt hibás, folyt belőle rendesen, nem lehetett elzárni. Fogtam egy edényt, egy percnyi folyást felfogtam, megmértem, felszoroztam egy teljes hónapra és 8 köbméter jött ki összegnek. Az általad említett mennyiség az nem szivárgás, hanem bő folyásról van szó. Lakáson belül szerintem kizárt ilyen mennyiség, mert nem lehet nem észrevenni, 2 hónap alatt szétáztatta volna a környezetét. Mindenképpen indokolt a szakember hívása.
2009. jan. 6. 20:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
az óra útán elfolyik a víz a csőből, lehet, hogy már az aknában, vagy a házban. Nem penészesedik a fal sehol??
2009. jan. 7. 08:11
 13/16 anonim válasza:
100%

Szia!

Kevés az info.

Ha falban látsz vizesedést, egyértelmű,hol van a csőrepedés.

A már emlitett csordogáló csapok is okozhatják a gondot.

Lehet olyan helyen,amit nem láttok.Lakáson belül és kivül is.

Meg kellene nézni minden bejövő vízcsövet.

Már említették,h van lehetőség bemérésre. Erről tudni kell,h egyrészt meglehetősen drága és az eredmény nem 100%-os. Tehát csodát ettől se várjatok. Lakáson belül nyomócsőre pedig nem is lehet alkalmazni, mert a házban az elektromos vezetékek "elviszik a jelet". Ha a kertben van a gond, akkor már célszerűbb, ugyanis a kertet végig ásni sem olcsó munka.

Nehéz ügy.

Viszont,lehet,h csak tényleg a vízórával van a gond. Mi régebben 35nm-es lakásra havi 10ezreket fizettünk,most hogy lecserélték az órát, havi 3000körül.

2009. jan. 7. 14:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Családiházban laktam és énnekem is volt hasonló gondom.Volt az udvaron egy altalajcsap,és az ment szét.Elvolt zárva minden csap és megnéztük az órát.Azt tapasztaltuk,méri a vizet.Elég sokára jöttünk rá hol a hiba.Végülis kezdett a föld nyírkos lenni.
2009. jan. 11. 09:22
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis jótanács: ha tényleg elfolyt a víz, akkor írj kérvényt, hogy a csatornadíjat engedjék el, mert úgye nem a csatornába folyt el,hanem a földbe. Ez nekem bevált, elengedték és ez majdnem a vízdíj fele.
2009. jan. 14. 16:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Az utolsó szerintem nagyon hasznos válasz!:)
2009. jan. 15. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!