Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mire számoljunk a penész miatt?

Mire számoljunk a penész miatt?

Figyelt kérdés
szobánkban tiszta penész minden,a falak,a bútor,érzik a szekrényből ha előveszem a ruhát,a télire elrakot csizmák tiszta penészesek,mit tegyünk? és milyen hatással van ez a szervezetre,ugyanis ott alszunk és érdekes hogy csak ez az egy szoba penészes a többi helyiség nem
2010. okt. 23. 11:48
 1/4 anonim válasza:

Nálunk is ugyanez a helyzet.Először gipszkartonnal próbálkoztunk,azzal vontuk be a falakat,és 2 évig működött is,a penész eltűnt.De aztán újra eljött,először csak a falakon,aztán ugyanúgy mindenhová elterjedt.Most már csak egy Szavo nevű penészölőt használunk,de ez is csak ideiglenes megoldás,néhány hétre eltünteti a penészt.

Sajnos,az ilyen "fertőzött" házakra,lakásokra már nemigen van hatékony megoldás,csak az újjáépítés..

Hol laktok egyébként?Melyik városban?És milyen régi a ház?

2010. okt. 23. 12:05
 2/4 anonim válasza:
Előző vagyok,az egészségi kérdésre elfelejtettem válaszolni.Én is asztmás vagyok,és a penész közelsége sokszor vált ki fulladást,köhögést,vagy tüsszentést,szóval,ha ilyen problémával rendelkező ember van a családban,neki rémálom lesz ott lakni.
2010. okt. 23. 12:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Penészallergiát lehet kapni, lehetőleg máshol aludjatok, ha megoldható, míg teljesen eltűnik.

Minden, ami penészes: szellőztetni, levegőztetni, kiszárítani és ha megoldható, a legerősebb penészölő szer.

És a ruhák, cipők is penészesek lehetnek, ott nem tárolnám, ill. ezekről eltávolítanám a penészt, mielőtt máshová átteszed. (Cipőt eldobnám, vagy napos időben kiszárítani. A nyár erre alkalmasabb, addig esetleg pincébe és ha naposabb az idő, egész napra kitenném.)

A helységet, szekrényeket sokat szellőztetni (min. napi 2-szer 10-15 perc, de minden mennyiségben!) és fűteni, hogy kiszáradjon.

A fal szigetelésével lehet baj(?), nálunk ez volt gyerekkoromban, ezt kell (újra)szigetelni, ezzel eltűnhet a problémák gyökere, a felületen pedig sprayk és penészölő szerek...stb. Állítólag ebben a legjobbat, legerősebbet érdemes megvenni.

Minden, ami penészes: szellőztetni, levegőztetni, kiszárítani és ha van rá, a legerősebb penészölő szer.

Praktiker, háztartási boltokban több helyen érdemes utánanézni!

Sok sikert!

2010. okt. 23. 14:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Remélem, kisgyerek nem alszik a szobába, mert akinek az immunrendszere gyengébb (gyerekek, várandósok, öregek, betegek), az jobban megbetegedhet. Kisgyerek lehetőleg SOSE menjen be a szobába, míg teljesen eltűnik a penész.

előző

2010. okt. 23. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!