Általánosságban mekkora szelet bírnak ki az ablaküvegek? Hány km/h?
Figyelt kérdés
Főként az újabb fajta, műanyag nyílászárókra gondolok.jan. 12. 02:21
1/5 A kérdező kommentje:
Természetesen rendesen becsukva gondoltam és hibátlan ablakra, nem fúj be a szél, nincs huzat.
jan. 12. 02:23
2/5 anonim válasza:
Attól függ,hogy kapod a szelet, de bőven 100km/óra felettit kibírnak. Régi fa ablakaimban 2mm-es üveg volt, a műanyagokba meg minimum 3-as van már.
3/5 anonim válasza:
Hozzáteszem a 2mm-es üveggel is nem egy nagy vihart túléltünk, ráadásul katonai lőtér közelében lakom, és mikor itt voltak még az oroszok, akkor rezegtek az ablakok rendesen, de nem törtek be.
4/5 anonim válasza:
Èn is lőtèrnèl ès szeles helyen laktam. A ház frontálisan èszaknak volt tájolva. Nagy szèl esetèn mikor gyerekkènt visszafújt minket a szèl az utcan, a lakás dupla ablakának üvege határozottan, èrezhetően, hallhatóan, a szèllökèstől behajlott mindig
5/5 anonim válasza:
200 km/h körüli lökéseket is valószínűleg kibírnak. Szerintem annak nagyobb az esélye, hogy kerettel együtt bedőlnek a lakásba.
Ha betörik az üveg, az leginkább attól lesz, hogy a szél nekivág valamit. Ezért is szokták a hurrikánzónában bedeszkázni az ablakokat. Megvan mindenkinek a sufniban az OSB vagy hullámlemez, amit hurrikánjelzésre felcsavaroz, utána meg lecsavaroz.
Ahol a szülőházam van, ott vagy 5 éve volt egy olyan vihar, hogy az utcában szinte minden ház tetejét megkezdte, néhányét levitte. A legtöbb ház 50-100 éves vályog, az ablakok meg korabeli 2 mm-esek. (A mi házunk 90 éves.) Üvegtörésről nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!