Mekkora legyen a kazán tágulási tartályának nyomása?
Sziasztok.
Most szereltem fel az új külső tágulási tartályt. 8 literes. Az lenne a kérdésem, hogy az üres tartályban mekkora legyen a levegő nyomása? Gyárilag 1.5 bar van benne, és a rendszer nyomása is annyi szokott lenni hideg állapotában. Statikus nyomással nem igazán kell számolni, mivel a tartály a legmagasabb pont (kb. 10-20 centivel magasabb, mint a legfelső radiátor legfelső pontja). A boltban azt mondták, hogy a gyári 1.5 barhoz ne nyúljak, de az eredeti tágulási tartályban csak 1.2 bar volt.
Köszönöm a segítséget!
A napokban kérdeztem a kazán szerelőtől.Abban gyárilag 1íbárnak kell lenni.
Szerintem is logikus .Ha magasabb lenne már ne tudná a vízet sem befogadni.
Fals lenne a működés .A többi szerkezet bánná ez meg.
Kedves Első!
Köszönöm, ezért is kérdezem, mert szerintem is sok az 1.5 bar, de ennyi van benne.
Rendszer alapnyomása hideg állapotban *0,8
pl: 1,2bar*0,8=0,96 ~1bar
Kedves Ötödik válaszoló!
Köszönöm!
Az lehet, hogy amiért a tágulási tartályban 1.5 bar a nyomás amiatt megy fel folyamatosan a kazánban a nyomás? A töltőszelepet már cseréltem, az indirekt tárolót leválasztottam, de ettől függetlenül lassan, de folyamatosan megy fel a nyomás.
Két esetben is felmegy az üzemi nyomás,ha sok van a tartályban illetve
nincs.Mindkét esetben le fog engedni a biztonsági szelep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!