Miért hideg a radiátor?
Nagyon sok az ilyen kérdés .Ezek az öszvér fűtési rendszerek nagyon össze vannak kutyulva .Sajnáltak légtelenitőket beiktatni.Biztos hogy a tágulási sem megfelelő magasságban van,mert akkor talán nem is forrt volna fel a víz.
Látatlanba nehéz a problémát megoldani.
"félhold alakban volt egy hideg folt rajta"
Ez is a levegősödésre utal, meg az is, hogy felforrt a víz, mikor egy radiátor még nem volt meleg.
De lerakódások miatti eltömődés is lehet akár. Mi épp most akarjuk átmosatni a rendszert, már megvan az oldóanyag, ami arra szolgál, hogy feloldja a lerakódásokat. Idővel a vascsövekből meg a radiátorokból kioldódik annyi cucc, amitől teljesen zavaros lesz a víz. Egy hónapja le is vettem egy radiátort, akkor láttam, és utána is olvastam a neten.
Régebben úgy csinálták a fűtéseket, nem a vizet kellet figyelni, hogy merre megy, hanem a levegőt, hogy hol tud kimenni, ha automatikusan kiment a levegő, nem volt ez a probléma!!
Ma temérdek vackot szerelnek, beleértve a keringető szivattyút is, majd az hajtja a vizet, az automata légtelenítő, kiengedi a levegőt, aztán valamit a gőzzel is kellene kezdeni, de ha felrobban az összes probléma megoldódik!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!