Páralecsapódás ellen jó az infrapanel? Mert, ugye, fűteni kell, emelni kell a hőmérsékletet. De úgy tudom, az infrapanel nem a tárgyakat melegíti fel, hanem az embert magát…vagy hogy van ez?…
Szoktam szelloztetni, gázkonvektorral futok rendesen es paraelszivot is jaratok.
Csak kivancsi vagyok, a furdoben az infrapanel hozzáad-e ezekhez.
A falak, targyak mar nem vagy nem nagyon peneszednek, de az ajton ablakon patakokban folyik a viz.
Inkább növeled vele a lecsapódás esélyét. Úgy értem, ha magasabb hőmérséklete lesz a párás levegőnek, könnyebben lecsapódik a sokkal hidegebb falon.
Nem véletlen, hogy a szárítógépek is melegítik a levegőt.
Úgy értem, hogy a szárítógépben forgatja a gép a ruhákat, közben levegőt fúj be amit a gépen belül szintén keringet. A levegőt felmelegíti. A meleg levegő felveszi a ruhában lévő nedvességet mint pára. A meleg párás levegőből a víz pedig lecsapódik a hideg hőcserélőn. Így távolítja el szép lassan a vizet a ruhákból.
Itt pont a páralecsapódás a cél.
Tehát a lényeg, hogy nem véletlen az, hogy a gép nem hideg levegőt fúj, hanem meleget.
Ha az összes faladat melegen tudod tartani az infra panel-al, akkor kisebb esély lesz rá, hogy lecsapódjon hirtelen valamelyiken.
Ettől függetlenül ha a pára csak nő, előbb utóbb valahol le fog csapódni. Ha szellőztetsz, akkor ez nem gond.
A hőhidakkal az a baj, hogy gyorsan lecsapódik rajtuk a pára.
Az infrapanel nem a párát fogja csökkenteni, hanem a pénztárcád vastagságát.
Használj páramentesítő gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!