Mina vélemény a fűtéssel kapcsolatban, az elektromos infrapanellel kapcsolatban?
Házvásárlás előtt vagyok es az egyik ház elektromos infrapanelos.
Ha csak ez a fűtés van mennyire jó, illetve mennyire költség hatékony?
az elektromos fűtés nagyon nagyon drága.
A hőszivattyús (jobb klímák tudják) az egyetlen ami jó.
Az infrapanel csak kiegészítő fűtésnek jó, vagy esetleg egy ritkán használt szomszédok által körbefűtött társasházi lakásba.
Nekem csak infrapanel a fűtésem kertesházban = nem csak kiegészítésnek jó.Eddig nem volt vele gondom.
Áráról kérj árajánlatot kivitelezőtől, mert pár éves infó teljesen használhatatlan. Olcsóbb a kiépítése mint a többi fűtésnek, de nem a legolcsóbb működtetni. Nem igényel karbantartást mint egyes fűtésrendszerek. így az a része olcsóbb.
Minden költséget figyelembe kell venni, nem csak az áramfogyasztást.
úgy számolj, hogy adott épületben a gáz vagy hőszivattyús fűtéshez képest 3-4x a rezsiköltsége.
szigetelés és ház méret függvénye, mennyire fáj, de mindenképp évi több százezer Ft a különbség
A házam nettó 107 négyzetméter, ebből 27 a garázs. Mindenhol infra fűtés van. A garázsban csak 9 fokra van állítva a termosztát. November 5 óta a bejövő áram 3064 kW (ennél a napelem többet termelt vissza, de az másik dolog). Ez nem csak fűtés, hanem mosógép, mosogatógép, melegvíz stb.
Ez 115ezer ft (számoldki.hu szerint)- átalányban kb 19200 ft/hó. Amíg lakásban laktam gázfűtés mellett villanyra 6500ft fizettem, így nagyjából a fűtésem 19200-6500=12700/hó eddig 80 m²-re.
Ha #6 igazat ír, akkor gázzal harmada-negyede 3175-4233 ft lenne a fűtés átalány. Szerinted reális? Nem tűnik annak.
"Ha csak ez a fűtés van mennyire jó, illetve mennyire költség hatékony?"
Ki fog zabálni a vagyonodból, miközben hideg lesz.
Kérd el és nézzed meg az éves villanyszámlájukat!
Az itteni rezsi-mesékre ne alapozzál egy ház vásárlást.
NEM volt hideg!
Azért infra fűtést választottam, mert két ismerősömnek is az volt és jókat mondtak róla.
Kikérem a rezsimese gyanúsitást. Ennyi volt a fogyasztás a villanyóra csere óta, amit a napelem miatt csináltattam. A ház modern technológiás, jól szigetelt tripla üveges ablakokkal. Infrával nem 50 éves kádárkocka házat érdemes fűteni.
ha 5-10 misiért kiépíted a napelemet akkor nyilván nem lesz sok a fizetnivalód.
Az infrapanel hatásfoka 100%, nem több.
Ha a fogyasztásoddal nem kamiztál, annyira jól szigetelt házad van hővisszanyerős szellőztetéssel, akkor valóban kb 6-7 ezer Ft gáz átalánnyal ki tudnád fűteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!