Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Zajos szomszéd miatt alvási...

Zajos szomszéd miatt alvási gondok?

Figyelt kérdés

Albérletben élek és úgy van megoldva hogy anno 1 lakásból csinált kettőt a tulaj, szóval extra vékonyak a falak e között a 2 lakás között. Gyakorlatilag az egész életét hallod a szomszédnak.

Egyetem első évében költöztem ide, akkor egy csendesebb lány lakott itt semmi gond nem volt, jóban is voltunk.

Azóta lediplomáztam és egy éve dolgozom is. Pár hónapja egy pár költözött be a lakásba a lány helyére. Ott a női tag enyhén szólva brutális hanggal rendelkezik, állandóan veszekednek, az egyik éjjel 1 körül jár haza a munkából, olyankor a másik kimegy elé a folyosóra és hangosan ordítva elkezdik megbeszélni a napjukat, egész éjjel vihognak, ujjongatnak, mászkálnak, stb. Reggel mikor én elindulok pl ők még bőven alszanak..

Én alapvetően egyedül élek itt, van párom de még nem költöztünk össze, hétköznap iroda, hétvégén nála vagyok vagy más program, szóval ők meg belőlem semmit sem hallanak.

irodában dologozom, próbálok az egészségemre és hétköznapi rutinomra odafigyelni, ezért 9-10kor fekszem hogy kialudjam a 8 órát..gondolhatjátok. Minden éjjel felébredek rájuk...6-fél 7kor meg kelek mert 8ra be kell érnem.

Már próbáltam szólni de hiába, a tulaj szerint meg nem tilthatja meg nekik hogy éljenek...

Jövőre úgy néz ki összejön végre a saját lakás vásárlása szóval kb nyárig kellene kibírnom csak.

Van valami ötletetek? Esetleg valami nagyon jó zajtompító füldugó?:D Vettem már valamit de kb semmit sem ér.

2023. dec. 6. 23:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
#10 Dehogy hallasz jól, egy légkalapács 100-130 decibel. Ha e mellett alszol már biztosan komoly halláskárosodás lépett fel nálad.
2023. dec. 7. 09:28
 12/16 anonim ***** válasza:
6%

Zaj mellett lehet aludni, ha te nem tudsz, akkor idegeskedsz rajta.

Arról nem a zaj tehet hanem te.

2023. dec. 7. 10:09
 13/16 anonim ***** válasza:
86%
De a zaj káros. Ha figyelsz rá, ha nem. De ez neked már mindegy, mert megsüketültél.
2023. dec. 7. 10:23
 14/16 anonim ***** válasza:
11%

Nem azt mindom hogy a fejem mellett légkalapácsolnak, hanem pl lent az utcán, vagy ütvefúr valaki a panelban, de az se zavar, ha kiabál a szomszéd, mert ezek fejben dőlnek el.

Van aki a hűtő hangjától sem tud aludni, mert egy stresszes idegbeteg… az olyan zajokat amin nem tudsz változtatni, el kell engedned, és kész, nem fog zavarni, ha nem idegeskedsz rajta… nehéz, de tanulható képesség…

Ezért volt jó a sorkatonaság… ott össze voltál zárva 8-10debillel, megtanultál aludni zavaró körülményekkel is.

2023. dec. 7. 12:53
 15/16 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Itt igazából a vékony (szerintem kb gipszkarton) fallal van. Egy sima beszélgetés is olyan szinten áthallatszik, hogy hihetetlen.

Meg persze az is a gond hogy különböző az életformánk, pont amikor én pihenek ők akkor zajonganak. De nyilván ezen nem változtat az hogy alapból is zajosak.

Nagy hercehurca a költözés és most emiatt a kb 5-6 hónap miatt nekem nem érné meg márköltözködni még 1x.

2023. dec. 7. 22:32
 16/16 anonim ***** válasza:
Használj fülhallgatót és hallgass komolyzenét, én pl Chopin-ra rohadt jókat alszom, sőt jókat álmodok is.
2023. dec. 8. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!