Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Békés megyében miért ilyen...

Békés megyében miért ilyen durva a népességcsökkenés?

Figyelt kérdés
Szinte semmiben sem különbözik Csongrád vagy Hajdú-Bihar megyétől, mégis eléggé fogy a népessége. Miért?

2023. dec. 6. 16:01
 1/6 anonim válasza:
35%
Mindenhol fogy. Az egész ország (és Európa őslakos népessége is fogy). Hogy miért? Hát jó kérdés.. De ha engem kérdezel ki akar havi 200 vagy 250-ekeért gürizni a gyárban 3 műszakban? miközben az albérlet elvisz vagy 100-at. Ez így kb egy modern kori rabszolga tartás. Nincs kiút. Pl én főleg ezen okok miatt nem akarok gyereket, mert nekem is rossz itt, és nem akarom hogy másnak is rossz legyen.
2023. dec. 6. 16:46
 2/6 A kérdező kommentje:

Tudom. De Békés megye miért ilyen erősen? Mi van ott, ami a magyar átlagnál is rosszabb?

2023. dec. 6. 16:50
 3/6 anonim ***** válasza:
94%

"Mi van ott, ami a magyar átlagnál is rosszabb?"

Semmi extra nincs ott, csak a szokásos. Kevés munkalehetőség, alacsony fizetések, nem túl jó közbiztonság, rossz közlekedés, meg úgy egyébként "nincs ott semmi". Ez a többi környékbeli megyében is megvan, csak békésben erősebb, itt még kevesebb a munkalehetőség és még alacsonyabbak a fizetések.

Egyébként meg az idei népességcsökkenés békésben 1900, csongrádban 1600 fő volt, és durván azonos méretű megyékről beszélünk. Szóval közel nincs olyan különbség, hogy drasztikus eltérést kelljen keresni a két megye között

2023. dec. 6. 17:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Máshol jobbak a lehetőségek, ezért elköltöznek az emberek. 1853 óta (jobbágyfelszabadítás) oda költözöl, ahova akarsz. 2004 óta (EU csatlakozás) pedig EU-n belül bárhova mehetsz, ahol úgy érzed jobb neked.
2023. dec. 6. 21:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs munka, ennyi.
2023. dec. 8. 18:08
 6/6 anonim válasza:
100%

Nincs annyi munka lehetőség, nincs tovább tanulási lehetőség max át járnak Szegedre. A vonat közlekedés is hanyatlik legalábbis a falvak között.

Itt faluba akkor érdemes inkább költözni, ha mezőgazdaság vagy állattartás van tervben. A falvak lakosságának nagy része már román, roma vagy idős legalábbis azon a környéken ahol én élek. Nincs össze tartás, kevés a szakember, a közbiztonság se mindenhol jó, nálunk a hátsó kertbe be járnak a szomszédok, mert állandóan ki vágják a kerítést. Fullra le lakják a házakat aztán költöznek az üresekbe,igy sok a romos ház. Amúgy vannak szép városok csak állás nem sok. Max annak jó akinek van egy jó vállalkozás ötlete amiből meg él, mint pl Gyulán a Hambi bár. Akinek van lehetősége inkább megy Pest környékére vagy Ausztriába.

2024. febr. 29. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!