Szabad fával és gázzal egyszerre fűteni?
Figyelt kérdés
Aluminiumbéléses a kémény és egy régi vegyestüzeléses kazánunk van gázégő fejjel. Apám berakja a fát és rágyujtja a gázégőt. Ma tökre füstszag volt a pincében. Anyum szerint ezt nem szabadna. Szerintetek?2010. okt. 21. 00:08
1/7 anonim válasza:
Több barátunknál van gázzal üzemelő központi fűtés és fával fűtött cserépkályha vagy kandalló, amit szoktak egyszerre működtetni.
2/7 anonim válasza:
Nagy hülyeséget csinál!Nem haltak még elegen meg? Hogyan juthat valaki ilyen agyament elképzelésre? Nem szabad két ennyire eltérő égéshőmérsékletű anyagot együtt égetni!A gázláng a fára irányul akkor visszanyomja a füstöt!A vegyestüzelés nem azt jelent hogy egyszerre két anyaggal tüzelek!
3/7 anonim válasza:
Ha fával tüzelsz,a kéménybe rárakodik a kátrány,és az is meggyulladhat!
4/7 anonim válasza:
Ha úgyis használja a gázt, minek a fa ? Nem értem. Szerintem a kettőt nem szabad keverni, sőt, talán külön kémény kellene a külön fűtési módhoz.Mivel a vegyeskazánban van az égőfej, szerintem azt már nem szabadna vegyesen fűteni. Nagy baj lehet belőle, sokkal többet veszithet, mint amennyit esetleg spórol a fával.!!!
5/7 anonim válasza:
Első vagyok. Számomra az nyilvánvaló volt, hogy két külön kémény kell hozzá. Eleve más bélelésű a gázkészülék kéménye, mint a kandallóé.
6/7 anonim válasza:
elsönek igaza van! Az ALAP, hogy ket KÜLÖN kemenyröl beszelgetünk!!!!!
7/7 A kérdező kommentje:
Nem, itt egy kéménybe megy minden, mivel egyszerre és egy térben ég a gáz és a fa...
2010. okt. 21. 18:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!