Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a neve annak az izének...

Mi a neve annak az izének amit az ablaknál körbe raknak, ilyen gumi vagy szivacs szerű ruganyos cucc?

Figyelt kérdés
Azt hiszem szigetelő céllal ragasztják fel körbe az ablak mentén. Amikor becsukjuk ezzel érintkezik először az ablakkeret, így zajt is csillapít.
2023. nov. 24. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Van belőle gumi is

2023. nov. 24. 15:35
 2/6 anonim ***** válasza:
20%
Gitt.
2023. nov. 24. 17:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ablakszigetelő gumi, szilikon profil, stb.

De ezt csak akkor használd, ha tényleg nagyon szelel az ablak. Ha lenullázod a légcserét, megnő bent a páratartalom, csupa penész lesz a fal. Emellett a CO2-tartalom is megnő, ami legyengíti a légutaidat, és egész télen köhögni fogsz.

2023. nov. 24. 18:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem. Hat igazából egy nagyon kis részre szeretnék tenni hogy halkabban be tudjuk csukni nem is az ablakot, hanem az ajtót!

Valamint, ha van ennek kültéri változata, azt a kapuhoz tenném fel, ugyanezen okból.

2023. nov. 24. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
kültérre én gumiabroncsból vágott darabod tettem.
2023. nov. 24. 20:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Ja, belsőgumi is megteszi kintre.

De a szilikonok jellemzően kültérre is jók. Én is tettem fel vagy 20 éve a vaskapura, mert az akkori kutya mindig lendületből nekiugrott, ha járt valaki az utcán, és döngött az egész. Ilyen ablaktól megmaradt szilikon volt, le is lett festve azóta, de még most is ott van.

Valami laposat vegyél, mert ajtónál ugye olyan helyre akarod tenni, ahol legjobban zár, és akkor a többi helyen indokolatlanul hézagos lehet, vagy éppen nehéz lesz becsukni az ajtót.

2023. nov. 25. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!