Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha valamit nem vettem elő már...

Ha valamit nem vettem elő már két éve, akkor az lomnal számít és váljak meg tőle?

Figyelt kérdés
Egy elektromos zongoráról van szó. Megvettem, hogy na megtanulok, de nem lett belőle semmi. Viszont ha eladnám, akkor pedig rosszul esne, hogy nincs meg már rá a lehetőségem, hogy egyszer tanuljak rajta. Viszont így hogy csak áll kezdem lomnak érezni.
2023. nov. 18. 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Lom az ami már használhatatlan mert tönkrement és vagy nem lehet vagy nincs értelem javítani és már elvesztette azt a funkcióját amire azt kitalálták.

Ha még működik, akkor nem hulladék, az hogy nem használod ki és ott van, az csak kihasználatlan tárgy.

Gondold át hogy mit akarsz vele, ha egyszer meg akarsz tanulni rajta játszani akkor hagyd meg és amikor lesz rá időd, meg kedved akkor előveszed és ennyi. Ha nem kell egyáltalán akkor add el, vagy ajándékozd el valami rokonnak vagy barátnak aki lehet használni is fogja.

2023. nov. 19. 00:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Volt nekem is ilyen tervem, hogy megtanulok zongorozni, még egy levelező távoktatásra is beiratkoztam, de végül én is eladtam a szintit, de igazából nem sajnáltam, mert akkor már évek óta porosodott, és volt más amivel elfoglaltam magam.
2023. nov. 19. 08:03
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Igen, én megválnék tőle. Ha újra kedved támadna, akkor vennék egy újat.
2023. nov. 19. 08:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kell a hely, amit elfoglal? Kell a pénz, amit érte kaphatsz? Ha nem akkor ne add el.
2023. nov. 19. 08:50
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező

Nem számít lomnak, azonban az idő telik.

Ami most egy jól használható és modern elektromos eszköz az 10 év múlva már olyan lesz, mint egy gyerekjáték.

Ha belátható időn belül nem kezded el használni akkor add el! Most tud vele valaki más dolgozni, tanulni zongorázni. De ha 4 évig nem kezdted el akkor nem fogod mostanában, lehet hogy majd csak 10-15 év múlva lesz rá kedved/időd. Akkor majd veszel egy másikat ami akkor lesz modern és számodra megfizethető.

Most még nem lom, hanem eladható, használható eszköz - de ha vársz vele még éveket akkor már nem kell majd senkinek és tényleg csak lom lesz, mert te is szívesebben vennél helyette egy modernebbet.

2023. nov. 19. 09:12
 6/7 anonim ***** válasza:
46%
Meg lehet tanulni rajta zongorázni később is.Ha nem te majd a gyereked.
2023. nov. 19. 11:42
 7/7 anonim ***** válasza:
56%

Ha szereted, ne válj meg tőle.

Majd megoldja a kérdést az idő. Vagy elkezdesz tanulni rajta játszani, vagy tényleg lommá válik számodra. Nem kell ma döntened.

2023. nov. 19. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!