Barcelónába költözni?
Barcelona nagyon jó hely, rengeteg lehetőség kínálkozik a kikapcsolódásra, az átlagember elég jó életszínvonalon él. A város állandóan fejlődik.
A lakásbérlet viszonylag drága, de ha olcsóbb negyedbe tudsz költözni, esetleg külvárosba, ott megfizethetőbb.
Az élelmiszerárakat viszonylag jól meg tudod ismerni, ha pl. megnézed a Mercadona árait ( [link] irányítószámnak add meg pl. a 08011-et). Abból ki tudod számolni, hogy kb. mennyit költenél havonta a bevásárlásra.
Személyes véleményem szerint akkor érdemes Barcelonába költözni, ha biztosan talál az ember magának munkát és a spanyol kultúra, az életvitel összeegyeztethető a sajátjával. Ezt úgy értem, hogy van aki jobban szereti a németes környezetet, stb.
Ez egy régebbi (2020-as) pdf, de szerintem sokat nem változhatott: [link]
A lakásárak a belső részeken nagyon durvák. Bevándorlók lakta negyedek olcsók, de hát azok olyanok is.
A szolgáltatások elég húzósak, nagyon nem magyar árszint. Orvos, tanulás, autószervizelés, felújítás, szórakozás stb.
A kaja és a ruha nagyjából hazai szint.
Munka van, pénzt lehet keresni, a kultúra nagyon színes, én azt mondom ha fiatal vagy 4-5 évre megéri kimenni.
Nyomorognak.
Spanyol ugyfeleim jonnek Bp-re dolgozni. Minden eddigi spanyol ugyfelem nyomorgott, sak ocska szakadt cuccai voltak. (Berbeadtam nekik )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!