Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A házunk előtt- közterület-...

A házunk előtt- közterület- van egy kb.60-65 éves hársfa. A szomszédok ki akarják velem vágatni. Milyen kötelezettségem van, illetve ki kell e vágatnom a fát? Kell e hozzá engedély? Ha igen milyen és kötelezhető vagyok a fa kivágására?

Figyelt kérdés

Azért akarják velem vágatni, mert a levelet eléjük hordja a szél. Én a szomszédok elöl is összekotrom az elfújt levelet és behordom.

Azt is kifogásolják,hogy az udvarukba és a kiskertbe is sok levél gyűlik össze,és a szél az esőcsatornát is megtölti velük."Belefáradtak!!",hogy ezt takarítsák ! A fa közterületen áll,igaz mi ültettük még 1950-ben.

2010. okt. 20. 10:46
1 2
 11/12 anonim válasza:
64%
Én nem vágnám ki a fát senki kedvéért. Nem veszélyeztet senkit a közlekedésben,akkor miért?A levél hullás miatt?Gyalázat. Az önkorm. hatásköre ez igaz..De a szomszédok miatt? Nem vágnám kí
2010. okt. 20. 20:41
 12/12 A kérdező kommentje:

Voltam ma meghallgatáson és kijöttek megnézni a "problémámat-problémánkat"

Döntés született,mely alapján a fa marad!!!!!!

Senkit-semmit nem akadályoz,sem kilátásban,sem közlekedésben és területet sem vesz el senkitől.A Polgármesteri hivatal előző években fákat vásárolt az utcák fásítására,így a meglévő "probléma mentes!" fákra nem ad kivágási engedélyt!

A döntésnek örülök és így amíg erőm engedi továbbra is összekotrom a leveleket a szomszédok elől,és behordom,habár erre nem köteleznek !

DE!!

Megértem bosszúságukat, és megpróbálom korrigálni a fa "vétkét",hogy lehullajtja a leveleit!!

Ennyit MEGÉR!!Hisz ÉLETBEN MARAD-MARADHAT !- és továbbra is SZOLGÁL BENNÜNKET - E M B E R E K E T!

Köszönöm a hozzászólásokat és véleményeket!

Nagyon sokat segítettek!

További szép és vidám,problémamentes napokat MINDENKINEK!

hullás okozta

2010. okt. 21. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!