A házunk előtt- közterület- van egy kb.60-65 éves hársfa. A szomszédok ki akarják velem vágatni. Milyen kötelezettségem van, illetve ki kell e vágatnom a fát? Kell e hozzá engedély? Ha igen milyen és kötelezhető vagyok a fa kivágására?
Azért akarják velem vágatni, mert a levelet eléjük hordja a szél. Én a szomszédok elöl is összekotrom az elfújt levelet és behordom.
Azt is kifogásolják,hogy az udvarukba és a kiskertbe is sok levél gyűlik össze,és a szél az esőcsatornát is megtölti velük."Belefáradtak!!",hogy ezt takarítsák ! A fa közterületen áll,igaz mi ültettük még 1950-ben.
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat,melyek hasznosak a számomra!
Holnapra vagyok bejelentkezve az önkormányzathoz ez ügyben.Az eredménnyel jelentkezem,hátha másnak is segítségére leszek az ilyen jellegű problémában!
A további hozzászólást és tanácsot ennek ellenére is szívesen,és köszönettel fogadom!
További szép napot Mindenkinek!
istenem, de sutyerák szomszédaid vannak!
egy hársfa nagyon szép, tavasszal jó illata van, a terméséből gyógyteát lehet főzni, árnyékot ad, közömbösíti a CO2-t, jó ránézni, és még sorolhatnám.
bár ne vágatnák ki!
inkább a szájuk fáradna bele a magyarázásba, és próbálják már megerőltetni magukat a söprést illetően.
az én nagyim még 80 évesen is elsöpörte a ház előtti fáról lehulló leveleket, de sosem gondolt arra, h kivágassa csak azért mert az neki napi 10 perc munkát "okoz"...
Ha közterületen van, akkor ha akarnád se vághatnád ki. Mivel nem a te tulajdonod, nem a te területeden nő.
Mi is egyébként az utcai fákkal szívunk. Az még hagyján, hogy ilyenkor naponta kell söpörnünk az utcát, eltömíti a csatornát, de a szobákban olyan sötét van tőlük, hogy fényes nappal, napos időben is villanyt kell kapcsolni. A tetőnkre teljesen ráhajlanak, amitől mohásodik is rendesen.
De nem tehetünk ellene semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!