Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ideköltözött tulaj tanacsot...

Ideköltözött tulaj tanacsot kernek, mi a jogszabaly?

Figyelt kérdés
2023. nov. 9. 22:48
 1/6 A kérdező kommentje:
Körfolyosos ház folyoso végen wc ek voltak , egyre többen is jartak , ma mar csak 2 en jarunk ki. Mi volt 30 eve mar a multe ki kinek a wc je? Van lakas ahol beforditottak a wc t a lakashoz. Mi törtent. Kb 30 eve lakom itt. Egy wc kulcs nalam volt , egyszer munkábol hazajöttem es jött egx lako, tulaj. Mivel elkertem az elözöalberlöktöl a wc kulcsot , nekik bent van. Magyarazatot követelt mert van nalam a kulcs? Feljelent stb. Szinte remegett. A wc pakolonak kell neki. Feljöttek romak megvedeni. Retrenetes szemet volt velem . Odaadtam neg a pitkulcsot is, pedig ha gond van az enyembe onnan lehet elzarni a vizet. Letamadott eleg rendesen. Szoval kulcs nala, pakolonak. A potkulcsom nyitotta a wc jet, egy monitordoboz került bele egy ev alatt. Ha vakakinek bent a daralos elromlik nem tud hova menno, mert ő lezarta .Szerintem nem jár neki. Mondanom se kell , tele van pénzzel .Nem volt rautalva. Feljelenteni nem jelentem, de ha ömlik a lakasaba viz nem fogom a pincébe elzárni a vizet. A hekyzetet máig nem értem , hogyan fordalhat ilyen elő?
2023. nov. 9. 22:59
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, hogy nem kellene avantgárd dzsesszt hallgatnom, miközben ezt olvasom, de lehet, hogy éppen ettől hatásosabb... mindegy.

Azt értem, hogy gond van, elvették a kulcsot, most akkor nem tudsz bejutni, bár nem is érdekel... De akkor Te most mit is csinálsz ott egyébként, hová tartozik a WC stb.? Neked van lakásod, de nincs WC-d?

2023. nov. 9. 23:28
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

Kuldd at a berleti szeridesed.

Ha sajat tulajdonu lakadod van, akkor a tarsashaz szmsz -et es hazirendet.

Ha van berleti szerzid : csak osszkomfortos lakas adhato lakoingatlannak berletbe a lakastorveny szerint. Tehat torvenytelen berbeadnia vezetekes wc nelkul.

Az szmsz tartalmazza melyik albetet milyen hekysegekbol all. A folxoson milyen osztatlan kozos tulajdoni jelysegek wolnak. A wc klasszikusan osztatlan kozos tulajdon volt regen. Ennek nezz utana.

A berlo kotelessege a takaritas es karbantartas.

A tulaj feladata az alkatreszcaere vagy uj ra lecserelese. Ha a te karbsntartasod hianyatol romlott el,akkor te vsgy koteles fizetni az alkatrwsz vagy uj wc-t.

Mi van a berleti szeriben: mi awc karbantartasa es hasznslati utasitasa? Mir dobhataz bele es mehet-e bele a kAki? A daralosba ufy tudom,h papir nem mehet csak a pisi es kaki. Egyedul lax? Tudsz figyelni erre?

Vagy nincs wc a lakasodon belul?

A keruleti jegyzo jogasz es erteni fogja ha jogi dolgokba kotsz bele.

Amugy ha a tulaj ott lakok,akkor az ajtaja kozeleben,de a tied ele gxujtheted akakival telt zscsikat. Szepen illetoznak majd.

Sokfele uton ki tudom kenyszeriteni az akaratom.

2023. nov. 9. 23:41
 4/6 A kérdező kommentje:
En számvizsgalo. Ezek konfort nelküli lakasok , rendszer nincs daralos wc knek. Az illető pakolonak követelte a wc t es letamadott.
2023. nov. 9. 23:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A wc is valakinek a tulajdona, ha nem a tiéd, akkor mindegy, hogy a tulajdonosa minek használja, ha közös tulajdon, akkor szólj a közös képviselőnek, vagy ingatlankezelőnek!
2023. nov. 10. 05:49
 6/6 A kérdező kommentje:
En verekedni nem fogok 40 eve sokan jartak a közösbe ez jogot fornal , van aki pincekulcsot is kerne de ne. Lehet odaadbi mert telehorjak lommak. Kepviselő mindenről tud
2023. nov. 10. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!