Létezik, hogy a por szárítja a levegőt?
Nagymamám lakása hatalmas belmagasságú polgári lakás a belvárosban, de évtizedek óta nem lakik ott, viszonylag üresen áll. A maradék régi bútorokon, asztalokon, szekrényeken, tv-n, kacatokon, stb vastagon ül a por, a falak is porosak, néhol pókhálós is, stb. A függönyökön is vastagon ott a por, szinte szürkék már.
Ennek ellenére gyönyőrű lenne a lakás, ha rendbe lenne szedve, mert fantasztikus alapjai vannak. Én ezt magamra vállalnám, mert igy oda tudnék költözni.
Egyik kérdésem:
Ma voltam lemérni a paramétereket, kb 4 órát töltöttem ott és “éreztem a torkomat” rendesen. Ez normális ilyenkor? A por miatt száraz lehetett a levegő?
Másik kérdésem:
Ha professzionális festést ( mindent kifestetek) valamint profi tisztítást is igénybe veszek ezzel foglalkozó cégtől ( ózonos fertőtlenítés+ nagytakarítás) és ezáltal eltűnik a kosz, por, akkor jó lesz utána a levegő?
Még mindig érzem a torkomon, hogy nem az igazi, pedig már 15 órakor eljöttem.

Felkavartad a port és letüdőzted. Majd kiköhögöd.
Én ha füvet nyírok, akkor kb két napig krákogok.
Legközelebb ha ott vagy, nyisd ki az ablakokat, hogy a huzat vigye ki a szálló port.
Ha ki lesz takarítva rendesen és nem lesz por, akkor nem lesz gondod.
Ha nagyon száraz a levegő, akkor lehet párásítani.
köszönöm a tanácsokat!
Tudnátok megbízható márkát mondani higrométer mérők esetében?
Nyugodtan lehet drága, hiszen egyszeri költség, nem okozna gondot. Ugyanakkor rendkívül fontos számomra, hogy precízen mutassa, amit kell.
4-es:
képzeld, még az ablakot sem
tudom rendesen kinyitni, mert a külső rolók is le vannak húzva vagy 20 éve.
Tehát belülről az egyik ablakot kinyitottam, amíg ott voltam, de a roló ettől függetlenül le volt húzva és csak a roló lyukakon jött be a levegő+fény. (minimális)
Itt nem segit a szellőztetés amúgy, annyi por van, hogy professzionális segítséget veszek igènybe. ( Ezt is csak egyszer kell jól kitakarítani+ózonos fertőtlenítés és utána már karban lehet tartani rendes házi módszerekkel. )

És mit mutasson? A leolvasott értékkel mit csinálnál? Tudnád értelmezni, tudnád mit kell változtatni hogy jó irányba mozduljon?
Laikusként nem kell olyan műszert venni amiről fogalmad sincs hogy mire jó és a mért értékek mit jelentenek.

A kalibráltak drágák. Nem kell az neked.
És hiába mutat 55%-ot, ha közben meg olyan porfelhő van a lakásban hogy kabátot lehet rá akasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!