Melyik a legjobb hűtő-fűtő klíma?
Egy 18nm és egy 25nm szobákat kéne nyáron picit hűtenie, ősszel és tavasszal pedig fűtésrásegítés lenne a feladata. Konkrét típusok érdekelnének illetve személyes pozitív és negatív tapasztalatok is.
Mire figyeljek a kiválasztáskór és a kivitelezéskór?
Gree, Midea. Ezek közép kategóriás de már tisztességes klímák.
Daikin, Panasonic. Ezek a legjobbak.
A felsoroltak közül mindegyik kifűti a szobàt a kemény mínuszokban is.
(Megfelelő teljesítményt kell választani)
Hogyan számítsam ki a megfelelő teljesítményt?
Melyiknek van a legkisebb karbantartás igénye?
Én Daikin en gondolkodóm.
A hőigény számítás eléggé bonyolult, a klímások többsége is csak saccol.
Szigeteletlen ház, régi fa ablakok, szóval minden vacak: 200W/m2
Közepesen szigetelt 100W/m2
Jól szigetelt, modern ház 50W/m2
Passzív ház 20W/m2
Ez a fűtés.
Hűtésnél az átlagos lakószobáknál igazából az ablak felületek számítanak. 1m2 ablakhoz kb. 500W hűtés kell, de például külső redőnyt leengedve már csak 50-100W.
A klímásoktól gondoltam tanácsot kérek csak tartok tőle, hogy ők mindannyijuk le vannak szerződve valamely gyártóval ezért ők nem a számomra legmegfelelőbb terméket ajánlják, vagy csak 1-2 félét ismernek. Vagy tévedek?
Kívülről közepesen szigetelt ház. Tervezem ha megcsináltatom a klímát vele párhuzamosan cseréltetem az ablakokat is + minden mást.
Milyen villany hálózat igény kelhet hozzá? Tényleg meg van szabva a vezetékek anyaga ? Nekem most alumínium vezetékeim vannak és ezek is csak 10 amperosak.
Az amper bővítés nagy feladat? Állítólag ezzel kell kezdeni mert ez 3-6 hónapig is eltarthat. Egyszerre, egy kosszal csináltatnék meg mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!