Konvektoros fűtéssel hogy lehet spórolni?
Gondolok például olyanra hogy mi a takarékosabb?
Ha megy éjjel nappal az őrláng és ha hazamegyünk akkor kicsit bemelegítünk?
Vagy legyen napközben ha nincs otthon senki az őrláng is lekapcsolva?
Hogy fogyaszt kevesebbet?
Minden tipp és tapasztalat érdekel :)
ha meg lekapcsolod, még annyit sem..
spórolni úgy lehet, hogy napközben az őrláng sem ég, este pedig, amikor hazaértek, nem kapcsolod be.
Spórolni szeretnék, nem pedig megfagyni, de azért köszi!
Kedves utolsó: Pont erre gondoltam, hogy mi a több? Ha egész nap megy az őrláng, vagy ha délután/este a 0-ról kell felfűteni a konvektor testtől elkezdve a lakást.
Nálunk:
90 nm-es családi házban 5 konvektor őrlángot egész nap (24 óra) 4 köbméter gázt fogyaszt, az őrláng gázszerelő által beállítva úgy, hogy 18 fokig tart hőt.
Hasonló megfontolásból mértük több napon keresztül.
"4 köbméter gázt fogyaszt, az őrláng gázszerelő által beállítva úgy, hogy 18 fokig tart hőt"
Attól függ, hogy milyen külső hőmérsékletnél... A mért időszakkorinál hidegebb idő esetén vagy többet fogyaszt, vagy nem tart 18fokot.
Időjárás függő.
Amikor 10-12 fok van kint nappal, éjszaka 5-6, akkor én lekapcsolom az őrlángot is, mert ilyenkor max 17-18 fokra hűl ki a lakás. (ez változó, függ sok mindentől, mennyire tartja a hőmérsékletet egy lakás)
Ha már hűvösebb van, akkor viszont érdemes temperálni a lakást, mondjuk 16-17 fokon, amikor nem vagy otthon és este a kívánt hőmérsékletre felfűteni. A hőérzet is jobb, ha nem hagyod kihűlni a lakást, mert a falak akkumláló hatása miatt nem sugározza a hideget.
20-21 fok bőven elegendő 60% os relatív páratartalom mellett, ilyenkor kicsit melegebbnek is tűnik a szoba, mintha kiszárítod 40%ra.
Helló,
lehet még úgy spórolni, hogy veszel konvekpro-t amivel a konvektorodat egy digitális szobatermosztáttal tudod vezérelni. Ez azért jó, mert a szobatermosztát pontosan méri a szoba hőmérsékletét, nem úgy mint a konvektornak a hőérzékelő patronja ami a konvektor mögött van.... tök rossz helyen. Emiatt lehet, hogy "túlfűtöd" a lakásodat az egészséges 21 fok helyett mondjuk 23-ra. Tudjuk, hogy minden 1fok hőmérsékletcsökkenés kb. 6% energiamegtakarítást eredményez.
A másik előnye az, hogy előre beállíthatod, hogy mikor fűtsön és mikor ne. Sokan elfelejtik letekerni amikor elmennek, így ez idő alatt is fűtöd a lakásodat feleslegesen!
Én rendeltem és nekem bejött amit igértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!