Építkezés előtt állunk, és most értünk oda hogy fűtést válasszunk. A gáz fűtéssel sosem voltam megelégedve, valami modernebb kéne. Padlófűtésbe gondolkodok vagy kandallóban. Van valami tapasztalat bármelyikről is?
Köszi a válaszokat.
Nem nagyon szeretnék ilyen tározókat.Olvastam elektromos padlófűtésekről,úgy tudom ahoz nem kell semmi csak egy termosztát.
"Olvastam elektromos padlófűtésekről,úgy tudom ahoz nem kell semmi csak egy termosztát."
...Meg sok-sok pénz! Mármint a kiépítéséhez, illetve az üzemeltetéséhez.
Majd körül nézek:)
Pénz sajnos mindenhez kell
kombináld a napkollektort a vízteres kandallóval és akkor még hatékonyabb lesz
de még jobb ha cserépkályhával kombinálod abból is van olyan amiben látszik a tűz
de jobban tárolja a hőt mint a kandalló tehát a víztartályban tovább marad meleg a víz
télen a kandalló rásegít a fűtésre de olyan március és október között nem is kell mert elég
hőtárolónak egy köbméteres tartály elég bár ez függ a személyek számától is
a padlófűtés jó neki elég a 30-40 fokos viz is és jo meleg lesz
a falfűtésnek ugyan annyi kell de vigyázni kell mert ahova pl nagy szekrényt terveztek oda nem lehet rakni tehát ha be van épitve akkor nem igazán lehet majd átrendezni szobában a bútorokat
OTÉK előírás az h legyen tartalékfűtés is kéménnyel !!!
és a gázművekkel azt h nem kötsz be gáz háát!!!
eléggé rossz a tapasztalat lehet h ki sem adják nélküle a lakhatási engedélyt
jobb ha utána nézel ennek is !!
Nekünk kandallóról van tapasztalat, sajnos negatív.
Akárhogy csináltuk, gyakran bejött füst, még ha kevés is, de én éreztem. Gyakran kipattant szikra, leesett parázs, kiégett a szőnyeg. Mindennap porszívózok fűtési szezonban, és állandó a por, a piszok a fa miatt. kerülgetjük a fáskosarat. Ha lehetne, egy központi kazánt raknék egy különálló helyiségbe, ahol senki se látja,és nem baj, ha nem patyolat tiszta minden.
A fa tüzelés egyébként nagyon jó nekünk, csak sajna nem túl nagy a kandalló, így nem lehet rá annyit rakni, hogy kitartson a parázs, amíg nem vunk otthon. Így általában hidegre érünk haza, ami nem túl kellemes egy fárasztó nap után :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!