Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mohu Mol háztartási hulladék...

Mohu Mol háztartási hulladék szállítás, másnak is közel kétszer annyiba kerül mint eddig?

Figyelt kérdés
Megkaptam az első számlát, sokkal drágább, mint eddig volt, az előző szolgáltatónál. Baranya egyébként.

2023. okt. 16. 21:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
#10 Vagyis nem árat emeltek, hanem eddig kellett kevesebbet fizetned, mint máshol kellett volna - az önkormányzatodnak köszönhetően, mert fizették helyetted - és most ugyanannyit fizetsz mint mi.
2023. okt. 31. 09:27
 12/29 A kérdező kommentje:

Vagyis a rezsicsökkentés kamu. Kétszer annyit fizetni az áremelés.

Nem fizetett helyettem senki, hanem jóval kevesebbszer rakom ki a kukát, mint ahány szállítás van, kevesebbet használom a szolgáltatást, erre volt a kedvezmény.

2023. okt. 31. 09:47
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

#12 A rezsicsökkentés az a 2012-es árakhoz képest csökkentett ár megtartását jelentette.

Hogy neked az önkormányzatod még ennél is kevesebbet kért el a szolgáltatásért az nem a rezsicsökkentés, hanem az önkormányzati költségvetés függvénye volt.

Most azon az áron kapod ahogy mi többiek kaptuk a rezsicsökkentett áron eddig is.

Mit nem értesz meg azon, hogy most fizeted azt amit mások eddig is fizettek?

2023. okt. 31. 10:00
 14/29 A kérdező kommentje:
13. Mit nem értesz azon, hogy töredékét kell elszállítani tőlem és ritkábban, mint amit tőled elszállítanak?
2023. okt. 31. 10:02
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

#14 Ez nem számít. A szolgáltatást fizeted meg, hogy heti hány alkalommal és mekkora kukát ürítenek nálad. Az utána nem számít, hogy a kukádat ki se rakod vagy csak félig van.

Ha heti 1-szer viszik tőletek - az utcából - a szemetet, normál kukával akkor pont ugyanannyit fizetsz mint én.

Eddig fizettél kevesebbet. Te mondtad, hogy eddig az önkormányzatodtól kaptál rá kedvezményt, amit most már nem kapsz. Most fizetünk egyformán, mert én nem kaptam eddig sem kedvezményt.

Ez nem áremelés, egyszerűen nincs aki kifizesse helyetted az eddigi kedvezményedet. Az a normál ár amit most fizetsz - a te leírásod alapján.

2023. okt. 31. 10:06
 16/29 A kérdező kommentje:

15 Kezded kapisgálni, heti 2 x szállítanak, az havonta legyen 8.

Ezzel szemben havi 8 helyett havi 1 alkalommal rakok ki szemetet, mert komposztálom az amúgy sem sok hulladékot.

Tehát ha ezt vesszük alapul, amit írtál, akkor 8-ad árat kellene fizetnem ahhoz képest, mint aki mind a 8 alkalommal igénybe veszi.

Idézlek : "- A szolgáltatást fizeted meg, hogy heti hány alkalommal és mekkora kukát ürítenek nálad."-

2023. okt. 31. 10:16
 17/29 anonim ***** válasza:

#16 Azt értsd már meg kérlek, hogy nem az számít, hogy te hányszor teszel ki szemetet, hanem hogy mi az a szolgáltatás amit neked nyújtanak.

Nincs olyan, hogy csak havi 1-szer szállítanak.

Vagy heti 1 vagy heti 2 alkalom van, és vagy 120l-es vagy 240l-es kukával.

Neked azt kell kifizetned, hogy ők jönnek heti 1 vagy 2 alkalommal és hajlandóak elvinni tőled a kukád tartalmát.

Innentől mindegy hogy te élsz ezzel és minden héten 1-szer kirakod a teli kukát vagy csak havi 1 alkalommal a fél kukádban van szemét.

Pont úgy ahogy más szolgáltatásoknál is ahol csomagban kell fizetned és nem a konkrét fogyasztást számolják el. Pl. internet, ott is havi keretet fizetsz meg és a szolgáltatót nem érdekli, hogy te az egészet elhasználtad vagy nem is voltál internet közelben, akkor is ki kell fizetned a csomagot és ennyi.

Amit idéztél az a csomag kiválasztásáról szól. Amikor szerződsz a céggel akkor te választottál, hogy mekkora kukát, hány darab kukát és heti hány alkalmas szállítást akarsz. Csomagot választottál. Utána ezt a csomagot kell havonta fizetned és nem húzzák a strigulákat a kukások, hogy a Virág utca 5-ből ebben a hónapban X adag szemetet vittünk el.

Te kifizeted a csomagot, a kukások azt tudják, hogy keddenként vihetik a kukát a Virág utca 5-ből, csütörtökönként meg nem - és ha kint van kedden a kukád akkor ürítik, ha nincs kint akkor mennek tovább.

Olvasd el a szerződésedet!

2023. okt. 31. 10:29
 18/29 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező! A hulladékszállítás így működik. Panaszkodj a szolgáltató felé, hogy miért jár heti kétszer arra üríteni, amikor nincs rá igény. Ha a többségnek nincs erre igénye, akkor csökkentsék az ürítések számát.

Egyes önkorik adtak kedvezményt néhány évre annak fejében, hogy a tulajdonos átvett egy komposzt ládát és vállalta, hogy komposztálja a bio hulladékát. Nem lehet, hogy ebbe estél bele? Az önkormányzatnál kéne megkérdezned, hogy miért vették el a "támogatást". Az is lehet, hogy a szolgáltató váltás miatt az új szolgáltatóval már nem jutottak egyezségre. Ez ilyen.

A hulladékszállítást MINDENKINEK, egységesen kell fizetnie a területen függetlenül attól, hogy hányszor teszi ki a kukáját, egyáltalán lakott-e az ingatlan, vagy szezonálisan használt-e. Ha belegondolsz, ez így fenntartható. Ha már fizetsz érte, egyszerűbb kitenni a kukádat, amit elvisz a kukásautó, míg ha lemondod a szolgáltatást (már ha lehetne), akkor találnál a szemetednek más helyet. Oké nem feltételezem, hogy te kihordanád az erdőbe, egy lakatlan telekre, bedobálnád a csatornába, vagy a szomszéd kukájába, de hidd el sokan megtennék. A kukások nyomonkövetni sem tudnák, hogy melyik kukát vihetik el és melyiket nem, ha állandó variálás menne és tőled elég havi egyszer elvinni, míg a szomszéd nagycsaládosnál kell a heti kettő.

Tehát az a jogszabályi háttér, hogy a szolgáltatás nem lemondható és egységesen fizeti mindenki a heti szállítást, bármennyi szemeted is keletkezik.

2023. okt. 31. 10:30
 19/29 anonim ***** válasza:
69%

"Vagyis a rezsicsökkentés kamu."

Az a gond, hogy mire az emberek nagy része rájön, addigra vége az országnak. kínai gyarmat leszünk és csak magyar gettókban élhetünk. Kb mint az indiánok amerikában.

2023. okt. 31. 11:04
 20/29 A kérdező kommentje:

Értem én, hogy mások szállítása is benne van az én díjamban, ezzel nem én járok jól. A többséget nem érdekli a környezetvédelem, tudatosság, szüksége van a heti 2 szállításra.

Az korrekt volt, hogy adtak erre kedvezményt azoknak akik kevesebbet szemeteltek, még ha az sem volt arányos az átlaghoz képest, de mégis valamennyi volt.

Akkor lenne kevesebb, ha egységesen kevesebb szállítást igényelne mindenki, ilyen nyilván nem lesz.

Csak ti próbáljátok megmagyarázni, hogy örüljek ennek, hogy egységes a díjam azzal, akik több szemetet termelnek.

Nem fogok örülni annak, hogy mások járnak jól az én kontómra.

Kifizetem, mert ez van, de jópofát ne kelljen már vágnom hozzá!

2023. okt. 31. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!