Nappali amerikai konyhával vagy külön konyha?
Az amerikai konyha egyfajta helymegtakaritás.
Én például akkor csináltam ilyet, amikor a konyhából szobát csináltam, és nagy volt a nappali.
Főleg olyanoknak jó, akik nem főznek sokat.
Nálunk amerikai konyha van, én nagyon szeretem. Az tény, hogy az elszívó mellett nem igen lehet tv-zni, de nálunk erre ritkán is van példa. Mire leülnénk a tv elé, már nem főz senki. Amikor csak ketten voltunk akkor tudott zavaró lenni.
Mostmár családdal nekem sokkal kényelmesebb, hogy az élettér egy terület. Rálátok a gyerekre főzés közben, tudunk kommunikálni, nem vagyok elzárva a konyhába, nem kell kiköltöztetnem magammal.
Az hátránya, hogy aki bejön, az egyből rálát a konyhára is, de nálunk általában rend van, így ez egyáltalán nem zavar, megszoktuk.
És az is hátrány, hogyha valami olajosat, büdöset süt/főz az ember és nem jól használja az elszívót, akkor aznapra a nappali is úszik a kajaszagban. Emiatt én ilyeneket pl. inkább a teraszon csinálok meg egy főzőlapon, de ezt akkor is így csináltam, amikor panelban éltünk a tipikus csőkonyhával, ajtóval.
Ízlések és pofonok, én sokkal jobban szeretem ezt a felosztást. Azt a kis időt, amit manapság együtt tölt egy család, azt tényleg együtt töltjük akkor is, ha én főzök, a férjem meg játszik a szőnyegen a gyerekkel.
amerikai konyha, de nálam annyi az eltérés, hogy a nappalin kell átmenni a konyhába. Így a konyhára az előszobából nem látnak rá, a cél az volt, hogy a konyha legyen kicsit elszeparáltabb, de még is egybefüggő tér maradjon, így végül L alakban lett kiosztva.
Az elszívót tudni kell jól használni, nekem 720 m3/h-s van, és az 5 fokozatból max 2.-ig kell felkapcsolni. Minden szagot kiszív, ha egy távoli ablak nyitva van, és még csendes is. wc, fürdő, háztartási helység ablakai közül kell egyet buktatni és így keresztül szívja a házon a levegőt és nincs kaja szag, mindegy mi készül.
Ami nagy előny bárki sürög forog a konyhába nem esik ki a családi életből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!