Cserépkályha mennyire jó megoldás fűtésre? Megéri rakatni egyet? Jobb mint egy "mezei" kandalló?
Jobb, mint a kandalló, tartja a meleget, hogy "megéri-e" az nem egyértelmű, szerintem most egy rendes méretű egyszerű cserépkályha ára sok százezer, inkább a millióhoz közelít.
Nincs olyan mértékegység, hogy megfizethető ár, kinek mi számít annak.
Csak akkor eri meg ha rendesen megcsinaljak, es van rendes szaraz tuzifad.
Kulonben meg lehet szivni rendesen.
A kandalók többsége addig ad meleget, amíg ég bennük a tűz. Ellenben ha egy jó cserépkályhát felfűtesz 8-10 órán át melegít.
A garázsomban egy viharvert kis mobil cserépkályha van ( ki akarták dobni, megmentettem), de egy vödör fával egész napra kellemes időt csinál.
A cserèpkályha nem olcsó. Van benne anyag, ès jól megcsinálva nagyon klassz. De ma már elèg húzós az áruk.
Vizes fával semmibe sem jó tüzelni, mert fele annyi kalóriája sincs, alig ad meleget, ès mèg a kèmènybe is lerakódik a kátrány.
több óra amíg felmelegszig és csak fioman lehet rakni. Szóval ha egész nap dolgozol és csak este érsz haza utálni fogod.
Ezzel nem csinálhatod azt mind egy kandallóval, hogy reggel felkelsz jól megrakod, elmész dolgozni délután emiatt kellemes időre érsz haza, és megint begyújtasz fél-1 óra alatt felfűtőd a házat, cserépkályhával inkább 1,5-2.
Persze ha folyamatosan hőn tudjátok tartani a házat, akkor jó megoldás.
Jó minőségű tüzelővel nagy cserépkályha is kb 2 óra alatt felfűthető.De kerülni kell a túlzott tüzet,mert az kárt tehet.A meleget hosszú időn át tarja .Szebbnél szebb kályhákat raknak.Akár a lakás dísze is lehet,télen nyáron. A jót,és a szépet meg kell fizetni.
Én 1 fekete monstrumot nem szivesen nézegetnék a lakásban.Sokkal több tüzelő kell neki,mint a cserépkályhának.Folyamatos tüzelést igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!