Melyik a legcélszerűbb fűtőtest, ha csak látványnak kellene leginkább és csak végszükség esetén másodlagos fűtésnek, a lemez, az öntvény kandalló, vagy cserépkályha?
Én cserépkályhát vagy téglakályhát építenék (igaz, előtte érdemes statikailag is megvizsgálni a helyét).
Ezeket is lehet üveges tűztér ajtóval szerelni, adja a látványt :-)
" Például nekem egyáltalán nem tetszenek a cserépkályhák, szerintem kriptahangulat lesz tőle"
Persze a régi klasszikus sárga, zöld kályhák nem túl szépek, sőt...
De az újabb, modern cserépkályhák gyönyörűek! Nagyon ízléses, szép csempék vannak már, pl. egy matt fehér + narancssárga kombináció kifejezetten fiatalos, szép.
Ha dekorációna, kiegészítő fűtésnek szánja az ember, akkor nem is kell tonnás monstrumot építeni.
Padlófűtés lesz, de ki lenne hagyva ott ahová a kandalló vagy cserépkályha kerül. végül is lehet épített Kandalló is, ez alternatív fűtés lenne ezért a hatásfok is valamennyire szempont.
Ahogy nézem a cserép kályhák nagyon húzós árúak így valószínű, hogy lemez vagy öntöttvas esetleg épített kandalló marad. Köszönöm a válaszokat.
Esetleg mobil cserépkályha?
Szebb mint a lemezkályhák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!