Kert öntözéshez használt KPE csövet is le kell ásni fagyhatár alatt?
Figyelt kérdés
Télen nem használom öntözésre.
Szétreped télen, ha csak 20 cm-re van leásva?
2023. szept. 22. 00:58
1/6 mindentudó99 válasza:
Nekem le sincs ásva légvezetékként megy oszlopokon. Ősszel kinyitom a csapokat és kész. Elvan ez vagy 15 éve már így.
2/6 Gugu Gabor válasza:
Vízteleníteni kell(attol függ hogy milyen öntőző rendszer hogy milyen módon), egyébként igen szétrepedhet.
3/6 anonim válasza:
Lejtést adj egy leeresztő felé, és ereszd le összel a vizet.
4/6 anonim válasza:
Ha le tudod vízteleníteni akkor nem kell leásni.
A légvezetékes embernél például nem tudom elképtelni hogyan folyik ki az oszlopok közötti részből a víz. Szerintem sehogy. Csak szerencséje volt, hogy eddig nem fagyott el.
5/6 anonim válasza:
Nálam is a földfelszín alatt fut kb. 20 centivel a KPE cső.
A téliesítését úgy oldom meg, hogy az egyik végén megnyitom a csapot és kompresszorral kifújatom belőle a vizet.
Már vagy 20 éve.
6/6 anonim válasza:
Nekem is 20-30 cm mélyen van. Ősszel megfújom kompresszorral. Egyébként egyik évben külföldön voltam, rokonom meg elefeljtette, hiába mondtam neki. Annyi történt, hogy az egyetlen 90° -os könyöknél spriccelt a víz következő évben. Sehol máshol. Se az egyenesekben, se a lágy kanyarokban nem okozott gondot a jég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!