Ha ez egész településen nem találok fémgyüjtő szelektív kukát, akkor az alu dobozokat a műanyagosba kell dobni, vagy akkor nem is gyűjtik?
Ha esetleg felhívnád a településed hulladékkezelőjét?
(Ha nem tudod kik azok, az önkormányzat honlapján fenn kell lennie, esetleg közterületfenntartó, hulladékkezelő stb. Néven, ha ez sem, akkor az önkori ügyfélszolgálatán érdeklődj, kivel van hulladékos szerződése a településnek és akkor úgy)
Településfüggő, hogy hol mit mibe lehet rakni.
Most a MOL-lal ezt feltehetőleg egységesíteni fogják, de hogy ez már meg is történt, abban egyáltalán nem vagyok biztos.
Gondolom, van neted. :) Akkor meg első lépés, hogy a településeden működő szolgáltató honlapján megnézed, nálatok pont mit lehet a szelektívbe dobni.
Ha nem találod, akkor írd meg a települést, és én v. valaki más megkeressük neked. (Eddig még bármelyik szolgáltatót néztem, megtaláltam.)
Hát ráment több, mint egy percem, de azért meglett:
Vagyis, a Vertikálnál a sárga fedelűbe kell dobni az aludobozokat. (Ha változott volna valami, akkor azt szerintem szórólapon bedobálják a házakhoz, vagy legalább a honlapon értesítenek.)
Ahol ilyen megoldás van, ott megszüntették a gyűjtőszigeteket azokra a dolgokra, amiket háztól visznek el.
Ha ingyen tudsz telefonálni, akkor az ügyfélszolgálatot is fel lehet hívni.
Majdnem, ez a Törökbálinti tájékoztató. A bogárdit én megtaláltam, de csakúgy mint ez, az is otthoni gyűjtésről szól, ott kell mindent (a komposztálható kivételével) egy helyre gyűjteni. A köztéri nagy szelektív kukákból viszont van üveges, műanyagos, papíros, fémes nincs. Ezért nem teljesen egyértelmű, hogy azt hova kell dobni, persze legvalószínűbb az, hogy a sárgába, ahogy pl. az FKF-nél is.
Úgyhogy kapják oda, nehogy már nekem kelljen náluk utánanyomozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!