Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány köbméter (vagy kg)...

Hány köbméter (vagy kg) lomod, kacatod, felesleges cuccod van otthon és mit tervezel tenni vele a jövőben?

Figyelt kérdés

Mindenkinek van az otthonában lom. A rokonok, barátok, ismerősök otthonait látva, de még az ingatlan-hirdetések fotóin látható helyzetet is elnézve ez országos jelenségnek tűnik. Ruhák, amiket soha többet nem hordasz, műszaki cikk, ami végérvényesen elromlott, de hátha jó lesz még valamire, könyvek, amiket soha nem fogsz a kezedbe venni, mindenféle emlék, hűtőmágnes, csúnya váza, poros gyermekkori plüss, stb., de nem dobod ki őket, mert kötődsz ezekhez a dolgokhoz, pedig haszontalanok és rondák is és elcsúfítják a lakásod, házad.

Mit terveztek ezekkel kezdeni, mert előbb vagy utóbb - például felújítás vagy költözés miatt - valamit kezdeni kell.

2023. szept. 11. 13:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Már kidobáltam. Bár van még pár ruha amibe sose fogok vissza fogyni ,de semmi bútor, kacat,.régi tankönyv nincsen
2023. szept. 11. 14:08
 2/12 anonim ***** válasza:

Három kategóriánk van igazából a felsoroltakból. Elektronikai hulladék egy sarokba gyűjtve kint egy melléképületben, a települési elektronikai hulladékgyűjtésre vár. Illetve vannak könyveink, amik nem tudom hogy kerültek ide, de soha nem fogjuk olvasni és nem is olvastuk őket, de nem visz rá a lélek, hogy kiválogassam. Nos, nekem ezek többsége szekrényben van, nincs már újnak hely, így megfogadtam, hogy beiratkozom a könyvtárba (havi 2 könyvet elfogyasztok, ezt nem lehet hellyel lekövetni), illetve ha hazahozok egy saját új könyvet, egy másiknak mennie kell. Azt nem tudom még hova fognak menni azok, amiket egyszer kiválogatok, de a gondolat adott.

A ruháimat is át kellene válogatnom, ez is érik egyelőre. Az a baj, hogy nem látok olyan helyet, ahova szívesen elvinném, továbbadnám. Egyesével nem akarom eladogatni, nincs ennyi időm, jó állapotúak, így kukázni nincs szívem, szóval olyan helyre adnám, ahol még hasznát veszik. Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom!

Más halmozott holmi nálunk igazából nincs. A gyerekek cuccait folyamatosan válogatom és adom el/adom tovább/dobom ki. A konyhai cuccokat szintén, porcelán kutyáink nincsenek, nem roskadoznak a polcaink ilyenektől és alap elvem, hogy ha 4-en nem férünk el 110 nm-en, akkor a cuccainkat kell szanálni, nem nagyobb házba költözni!

2023. szept. 11. 14:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha elajándékoznád és egy a méret szívesen fogadnám mert én évek óta nem vettem újat nincs erre pénzem.
2023. szept. 11. 14:22
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mióta beszüntették nálunk a lomtalanítást -persze megint Szeged-, elég sok cucc összegyült a pincében.

Lehetne -talán 1-2 évente- konténert kérni, egy oldalon fel volt sorolva, hogy mik nem kerülhetnek bele -szinte semmi-, azóta senki sem kért a környéken -vagy 3-4 éve.

Szóval csak gyülekszik a sok régi holmi, ami belefér, megy a kukába.

2023. szept. 11. 14:37
 5/12 anonim ***** válasza:

"haszontalanok és rondák is és elcsúfítják a lakásod"

Pontosan leírtad, hogy mi gondolok az anyósomról.

:)

2023. szept. 11. 16:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok van, alapvetően gyűjtögető típus vagyok. Tele van velük a sok szekrény, a spájz, a garázs meg a padlás is.

tervezem minden évben, hogy na most nekiállok és kidobom ami nem kell, aztán ott marad és mellé gyűlik még újabb is.

A valóság az, hogy amíg van hely addig gyűlni fog. Amikor már nem fér el akkor megy a szelektálás ruhából, konyhacuccokból, másféle lomokból.

2023. szept. 11. 16:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én pont mostanában kezdtem kidobni. Régi ruhák, könyvek, porfogók.
2023. szept. 11. 16:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is nagyon sok könyv van, amit gondoltunk, hogy még elolvasunk, de most már rájöttünk, hogy főleg a digitális világban mozgunk.

Elkezdtük tavaly betüzelni a kályhával őket, most télen is ez a terv.

Nagyon sok régi bútor van, amit kidobni sajnáltunk.

2023. szept. 12. 10:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ami talán még jó lesz valamire, az nem lom, hanem lehetőség. :)

Azt nyilván nem akarom eldobni.

Ami lom, azaz már nem fog kelleni, az vagy kuka (ha kicsi), vagy hulladékudvar (ha nagy). Eddig volt az a kategória, pl. lyukas bojler vagy gáztűzhely, amit átvettek pénzért lemezárban, de ha jól tudom, most már ez megszűnt.

Szegeden is vannak hulladékudvarok:

[link]

2023. szept. 12. 14:21
 10/12 anonim ***** válasza:

#9 "Ami talán még jó lesz valamire, az nem lom, hanem lehetőség. :)"

Én is így gondolom, ezért van minden tele a cuccaimmal. Amikor jön a lomtalanítás, akkor a párom morog, hogy mennyi mindent ki kellene dobni. Felmegy a padlásra és lehozza ami szerinte kidobandó - én meg visszaviszem a nagy részét, hogy az még jó lesz valamikor (és így is van). aztán meg én válogatok az ő cuccaiból ugyanott, hogy azt is ki kéne dobni mert szemét, meg azt és azt is - azokat meg ő nem engedi, mert azok meg neki kellene ugyanúgy. Így marad a rozsdás vas, a sérült drótkerítés darab meg a sérült babakocsi és üres befőttes üveg stb. stb. hegy fent,a többi kacat lent, a lomtalanításra meg közmegegyezéssel kiteszünk pár darabot és örülünk, hogy legalább az kiment.

Viszont amikor szükség van egy vasdarabra akkor van, amikor kell egy régi szivacs akkor az is van, amikor kell valami más ide vagy oda, akkor az is van otthon és nem kell venni helyette.

Csak jó lenne ha valaki rendet csinálna köztük helyettünk :)

2023. szept. 12. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!