Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyivel jobb a fabrikett...

Mennyivel jobb a fabrikett fűtésre, mint a fa ?

Figyelt kérdés
2023. szept. 9. 01:07
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

A net szerint kb. 5-10%-kal jobb a fűtőértéke ár-érték arányban.

Meg ugye nem kell hasogatni, nem olyan nehéz, stb.

Sokszor van kiárusítás, akciós...

Ez nem tudom, fával előfordul-e.

Biztosan eléggé száraz is, míg ez fánál sose biztos.

2023. szept. 9. 02:37
 2/6 anonim ***** válasza:
A neten sok fals,és fél információ található.Biztos kényelmesebb használni,de ezt meg is fizeted,úgyanúgy,mint a kályhakész kalodás fát.Fából nincs akció,csak a nem megbízható "kereskedőknél".A nedvesség tartalma a tárolástól függ.Ez igaz a fára is,csak azt 1 év száradás után javasolt használni.Pénz,és kényelmi szempontok döntenek. Egy autmata pellettes kazánnal biztos nem sok szöszmötölés van.Én maradok a régi módszernél. Van 2 láncoson,hatalmas cirkulám,és egy rönkhasítóm.
2023. szept. 9. 06:30
 3/6 anonim ***** válasza:

A fabrikett apró, hulladék vagy más faszármazékból készül. Az, hogy milyen a fűtőértéke az attól függ milyen fából van és mit tettek még mellé hogy a brikett egyben maradjon, tettek-e bele kötőanyagot egyáltalán.

Éppen úgy az számít milyen fából van, mennyire tömör, mint a tüzifánál.

Egy keményfa brikett sokkal jobb mondjuk a fenyő vagy akác tüzifánál, ellenben a keményfából vágott tüzifa meg nyilván jobb egy szimpla, tesco-ban is kapható fabrikettnél.

Szerintem jó dolog hogy a pellet és faforgács, az ágak is hasznosítva vannak nem csak a vastag törzse a fáknak, de a lényeg az, hogy miből van a fabrikett meg a tüzifa.

2023. szept. 9. 08:53
 4/6 anonim ***** válasza:

A kemény fából készültek nagyon jó fűtő értéküek.

Sajnos több féle van,amelyek csak a választékot bővitik,gyengébb minőséggel.

Én éveken keresztül a Szlovák gyártmányút vettem.Azt tudta amit írtak róla .

Vékony szeletekre törve még gyújtósnak is jó volt.Csak keveset szabadott a kályhába rakni,mert a nagy hő miatt a kályhát károsodás érte volna .

1 t (1 raklap) elég volt 1 télen. Mivel ez nem képez tartós parazsat,kevés fát is kell hozzá venni.Úgy elég ,hogy még hamu sem marad.

A hátránya az lett,nagyon magasra ugrott az ára.

2023. szept. 9. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:
4: Kokszot nem szabad mellé tenni esetleg?
2023. szept. 9. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát az idén vágott, vizes fától lényegesen jobb.
2023. szept. 9. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!