Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan kell alkalmazni a...

Hogyan kell alkalmazni a fabrikettet?

Figyelt kérdés
Ma próbáltam először, de nem égett, hanem füstölt. Papírból és pár vékony ág darabból tüzet raktam, majd rátettem, csaknem füstmérgezést kaptam, a várt meleg meg jól elmaradt. RUF márka és teljesen száraz a Tescoból. Egy semmire való pénzkidobás lenne?

2021. dec. 7. 18:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Én mindig a parázsra rakom.
2021. dec. 7. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:
37%

Minden fa brikettet kevés fával együtt kell tüzelni..

A fa brikett nem hagy parazsat. Ezt a faját nem ismerem,de a keményfából készültnek /hengeres/ csak a felét szoktam betenni,mert nagy hőtől a kályhám is károsodott volna .

2021. dec. 7. 19:23
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Nekem teljesen jól működik kandallókályhában. Mondhatnám, ugyanúgy működik mint a fa, ezért a begyújtás is ugyanaz.

Ha neked füstöl, az nem a fabrikett hibája, hanem nincs huzat és visszavág.

Nem tudom milyen kályhád van, de nyitva vannak rajta a csapok? (Mert parázskor azokat el kell zárni és lehet, hogy úgy maradt.)

2021. dec. 7. 19:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Üvegajtós vaskályha van és a csapjai el vannak zárva. A kéményben még októberben, jó volt a huzat, csak a kályhacsövek L alakban csatlakoznak ki a kéményhez úgy 1,5 méter hosszan, sajnos másképp nem lehetett megoldani.
2021. dec. 7. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

"Üvegajtós vaskályha van és a csapjai el vannak zárva"

Pont erről beszélek!

Ameddig begyújtasz és lángra kap, addig nyitva kell lenniük a csapoknak! Utána is akkor kell elzárni, amikor már minden ég, hogy lassítsd az égést!

2021. dec. 7. 21:41
 6/6 anonim ***** válasza:
60%
Évek óta használom a fabrikettet. Hibátlanul ég. Kazánt fel lehet forralni vele. Persze ha nem adsz neki levegőt, akkor a színtiszta koksz is csak füstöl...
2021. dec. 8. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!