Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vannak törzsgyökeres szegedi,...

Vannak törzsgyökeres szegedi, kecskeméti ismerőseim, akik azt mondják 2 napig sem bírnák Budapesten, ez miből fakadhat?

Figyelt kérdés

Olyan nagy kontraszt nincs Budapest és nagyváros között.

Talán a tömeg az ami tényleg sokkal nagyobb egy kerületet összehasonlítva is vidéki nagyvárossal.

De szerintem olyan nagy különbség nincs.

3 évet éltem Budapesten (én végül az albérleti díjak miatt hagytam fel a várossal).

De vannak ezek az átlagos dolgok amivel jönnek az emberek, hogy

Büdös: inkább 1-2 utcában éreztem húgyszagot, beleivódva a betonba, de ezt próbálják folyamatosan higiénia szempontból takarítani. De azt nem mondhatom el, hogy 0-24 ahova sétáltam mindig büdöset éreztem

Elég sok az agresszív kéregető ez igaz, de vidéken is vannak nagyobb tereken. Legutóbb Szegeden lepődtem meg, hogy a Széchényi téren mennyi csöves feküdt a padokon. (az abszolúte belváros).

A tömegnyomor a tömegközlekedésen csúcsidőben az viszont igaz, ez az egy talán ami nekem maradandóan nyomot hagyott, hogy nem szerettem.

Viszont a pozitív dolgokról pedig Dunát tudnék rekeszteni: a hidak szépsége, Duna, rengeteg munkalehetőség, szép irodaházak, gyors tömegközlekedés (mégha zsúfolt is), minden munkaterületen van álláslehetőség.

Na de akad közöttetek olyan, aki hasonlóan vélekedik, hogy nem költözne 1 hétre se Budapestre és kifejtené, hogy miért?

2023. szept. 6. 14:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Pl.:

Én BPestről költöztem le Szegedre -nyugdíjazásom után. Családi házba, zöld övezetbe. Hasonló házat BPest környékén sosem tudtam volna kifizetni.

Néha feljárok BPestre ezt, azt intézni, temetőbe.

Az utóbbi 2-3 évben legalább másfél-kétszer annyit kocsikáztam, amíg eljutottam a célig. Volt, hogy több mint egy órát araszoltam a dugókban.

Itt 20 percen belül -még csúcsforgalomban is- a város másik szélén vagyok.

Gyakorlatilag mindent megkapok, amit meg nem, megrendelem.

2023. szept. 6. 15:53
 2/2 anonim ***** válasza:
70%

"Olyan nagy kontraszt nincs Budapest és nagyváros között."

De bizony, hatalmas a kontraszt. A legnagyobb városunk Budapest után alig 210 ezres, szemben a 2 milliós Budapesttel, ahol napközben állandóan ott vannak az agglomerációból dolgozók, diákok, a rengeteg turista is. Teljesen más a közlekedés, a város mérete, stb. stb.

"Büdös: inkább 1-2 utcában éreztem húgyszagot, beleivódva a betonba, de ezt próbálják folyamatosan higiénia szempontból takarítani. De azt nem mondhatom el, hogy 0-24 ahova sétáltam mindig büdöset éreztem"

A belvárosi részen mindenhol büdös van, nem takarítják. Láttál te valaha is ott takarítóautót a kisebb utcákban? Mert a nagy utakat kivéve sehol nem láttam még soha. Amikor több héten keresztül jártunk fel az egyik belvárosi kórházba látogatóba szinte minden nap, akkor is ott voltak ugyanazok a szemétkupacok, kosz, mocsok végig, pedig egy forgalmas út, tér is volt amerre a kocsihoz jártunk.

"Elég sok az agresszív kéregető ez igaz, de vidéken is vannak nagyobb tereken. "

Nem, nincsenek. Van pár természetesen mindenhol, de nem olyan módon, hogy ne is tudd elkerülni őket.

Budapesten születtem éltem, később kerültem vidéki nagyvárosba, majd még később vissza Budapesthez közelebbi városba. Soha nem mennék vissza Budapestre élni ha ez rajtam múlna, holott most is ott él a családom nagy része.

Pont amiatt él ott annyi ember mert a fővárosban ellensúlyozza a negatívumokat a sok pozitívum. Azonban nem minden embernél. Nekem nem pozitívum, hogy több a szórakozási lehetőség, mozi, színház, múzeum vagy étterem - nem érdekel. ha menni akarok akkor beülök a kocsiba és megyek. Most is van munkám, az országban általánosan alacsony a munkanélküliség. A tömegközlekedés pont azért fontos, mert nagy a város és sok az ott élő, utazó ember. Egy kisebb városban kisebb tömegközlekedéssel is megoldható és nem fog senki másfél órát utazni az otthona meg a munkahelye között városon belül. Ennyi utazással már másik településre is lehet járni dolgozni, az meg a sok munkalehetőséget is pótolja.

Van akinek bejön az az élet, van akinek meg nem. A rokonaim soha nem költöznének még az agglomerációba se, nekik pont az a jó amit a főváros nyújt. Az ismerőseid meg nem akarnának úgy élni ahogy a fővárosban kénytelenek lennének.

2023. szept. 6. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!