Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi célt szolgál ez a gáztűzhel...

Mi célt szolgál ez a gáztűzhelyen?

Figyelt kérdés

[link]

A bekarikázottra gondolok értelemszerűen. A gázrózsán is ki van vágva a helye, így csak van valami értelme.

2023. aug. 20. 12:44
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Sztem egy popszegecs.
2023. aug. 20. 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
Ránézésre tényleg popszegecs, de szerintem a lángelosztó rózsa (vagy mi) fixákója lehet, hogy ne csálé lángokat vessen a rózsa. Legalábbis gondolom én.
2023. aug. 20. 13:43
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

+1 a popszegecsre.

Szerintem csak annyi célt szolgál, hogy rögzítse a fedőlemezt, a rózsánál csak azért van kivágva/kimarva a helye, hogy egyébként síkban feküdhessen a rózsa. A helye pedig azért az alatt van, hogy ne látszon, illetve ne akadályozza nagyon a mindennapos takarítást.

2023. aug. 20. 15:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
ez már látott szerelőt aki ezzel a módszerrel fogatta fel a cserélt vagy megszerelt alkatrészt
2023. aug. 20. 15:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazából egy hete vettem. Csak most vettem észre mikor takarítottam. Orion tűzhely, javítva nyilván még nem volt.
2023. aug. 20. 16:21
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
#5: Az Orion egy "jóárú" kínai márka, nyilván minden műszaki tartalom a lehető legegyszerűbb, ezért így fogatják fel az alkatrészt. Nem a legelegánsabb megoldás, de amíg cserélni nem kell, addig megfelel. Engem inkább a felületkezelés minősége aggasztana, de hát olcsó húsnak híg a leve.
2023. aug. 20. 16:39
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem termoelem (bimetál) helye. Mert hogy azt nem látni a képeden.

Ez arra való, hogy ha kialszik a láng, akkor elzárja a csapot, nem fogja elárasztani a helyiséget a gáz. Régi PB-tűzhelyeknél nem volt még, nekünk is megvan még a régi házban, szükség esetére, és azon sincs.

Ilyen (is lehet) a termoelem:

[link]

Beépítve ennyit látni (a kép legtetején):

[link]

Itt fedél nélkül látni a tűzhelyet, a termoelemek csúcsai ennél azokban a fehér csövekben vannak:

[link]

A te szerkezetednél szerintem két eset lehetséges. Vagy olyan régi, hogy még nem volt alaptartozék a bimetál, csak lehetővé tették a beszerelését, és a helyét egy popszegeccsel zárták le, hogy ezt kifúrva be lehessen rakni. Vagy a másik verzió, hogy valaki kiherélte a szerkezetet, és kapcsolóját direktbe kötve megszüntette ezt a tartozékot, a helyére meg benyomott egy popszegecset, hogy ne folyjon be a piszok.

2023. aug. 20. 16:44
 8/8 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem is a bimetál helye ez. Uj gáztűzhelyeken kötelező elem. A többi rózsánál nincs?
2023. aug. 20. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!