Ha valaki megfordítja a vízórát, azt később be lehet bizonyítani? A vízműnek van rá valamilyen eszköze?
Én konkrétan tudok ilyen forgatós emberről. De csak addig csinálta, ameddig a haverja nyugdíjba nem ment a Vízműtől. Addig az éves olvasás előtt sokat locsolta a kertet visszafordított órával, utána ha már "jó" volt az érték, eljött a haver, és rányomta a plombát. (Volt, hogy bebszott, 24 órán keresztül ment teljes nyomáson a víz, másnap a kertben térdig süllyedt az iszapban, és már mínuszban volt az óraállás, úgyhogy aztán meg visszafordítás után a kádban kellett sokat folyatni a vizet, hogy megint normális állás legyen.)
Magán az órán amúgy nem látni semmit, csak a plomba hiánya árulkodik. Meg még azt is észre lehet venni, hogy az aknában minden csupa sár meg pókháló, de a hollandi fényes, ahogy letörlődött róla a piszok, és új karcolások vannak rajta.
"eljött a haver, és rányomta a plombát."
Sokan írnak itt hülyeségeket, de a helyzet az, hogy mindegyik plombán van egy sorszám ami regisztrálva van dátum, mérő és a vízművek dolgozójának a neve szerint.
Ha pl. két éve volt cserélve a vízóra, akkor kibukik a következő cserénél, hogy már másik plomba van rajta.
Az azon lévő sorszám meg elvezet a vízművek dolgozójához akit kérdőre vonnak.
Szóval nem kell minden mesét elhinni.
9
Jól gondolom, hogy igen fiatal vagy?
Igen, ez a modern plomba. Régebben egy sima alumínium vagy ólom volt.
Valamikor lakásszövetkezetnél dolgoztam, és én nyomkodtam az órákra a plombákat, van is még itthon vagy 20 felhasználatlan alumínium. A vízművesek is ugyanilyet használtak akkoriban, csak az ólomból volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!