Mit tegyek, hogy ne felejtsem benn a kulcsot?

Én mindig berakom a kajás zacskómba. Így a kaját sem hagyom otthon és a kulcsot is mindig viszem.
De a lényeg, hogy ki kell alakítani egy rutint amit minden induláskor megcsinálsz és így észre fogod venni ha kihagysz egy lépést

Ha jól értem, olyan zár van az ajtódon, ami ha kimész, bezár, és nem tudsz visszamenni a kulcsért. Én zárat cseréltettem, többet nem akarom átélni, milyen kizárni magam.
Szerintem te is fontold meg, zárcsere, vagy azt a pöcköt üttesd ki/távolíttasd el, nem biztos, hogy a teljes zárat ki kell cserélni.

Van olyan zár, ami egyszerre mindkét irányból működik, tehát ha bent hagyod a kulcsot, akkor is ki tudod nyitni kulccsal a másik oldalról, én a demens apukámhoz szereltem fel ilyet, így ha benthagya a kulcsot a zárban, márpedig mániája, akkor is be tudok menni hozzá.
És persze legyen mindig egy pótkulcsod valahol kint. Nekem pl a kerítés egy eldugott részén van mágnessel felnyomva egy pótkulcs, ha kéne.

Ilyeneket ne javasoljatok, hogy kulcs a lábtörlő alá, meg kilincs kívülre. Ezek mind a betörők dolgát könnyítik meg.
Amúgy érdekes, és soha nem indulok el kulcs nélkül.

Nem is a lábtörlő alatt van a pótkulcsom… a teljkem egy akácos szomszédságában van, elmész a kapum előtt, bekanyarodaz az akácosba, ott megteszel 50métert, majd felemeled a lódarázsfészket, majd benyúlsz könyékig a csőbe amin van a lódarázsfészek, na ottvan a pótkulcsom egy mágnesen.
Azt ott semmilyen betörő nem fogja keresni, előbb jön be egy pajszerral :D

Székre van kikészítve az a nadrágom, amit éppen használok. Ebben van a kulcscsomóm meg a pénztárcám. Ha másik nadrágot akarok, akkor azt rakom oda, és abba átpakolok.
Hacsak nem megyek el itthonról nadrág nélkül, akkor mindig van nálam pénz meg kulcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!