Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Székesfehérváron milyen élni,...

Székesfehérváron milyen élni, milyen a tömegközlekedése?

Figyelt kérdés

Sok jót olvastam róla, elhelyezkedését tekintve is tetszik. Közel van a Balaton és Budapest is.

Tömegközlekedése milyen? Ha valakinek nincs autója is lehet boldogulni? Kerékpárral lehet járni akár melóba?

Munkalehetőségek? Szellemi munkát könnyű találni? Bejárni nem szeretnék Budapestre.

Milyenek a lakók? Vannak lezüllött arcok?

Akadnak közösségi programok, vagy legalább ilyen ünnepek alatt, mint pl: karácsonyi vásár ?

Köszönöm a válaszokat!

2023. aug. 7. 22:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem ott élek, mert kisvárosi vagyok, de ott születtem, tősgyökeres Fejér megyei vagyok. Naponta járok be, mert ott dolgozom, de én fizikai munkában, gyári operátorként, abban viszont hozzánk is és egy másik gyárba is szinte rendszeresen van felvétel. Ezek a Sóstó ipari parkban vannak, ha az Őrhalmi szőlőknél veszel családi házat, akkor ahhoz nagyon közel van, még gyalog is, viszont a belvárostól meg elég messze, legalább 4 km !

A központban, a Piac térnél mindig nyüzsög az élet, majdnem mindent 1 helyen meg lehet találni, főleg bevásárlás és szórakozás szempontjából: Alba Pláza, Fehér Palota üzletközpont, McDonald’s, buszpályaudvar, és persze a történelmi belváros üzletekkel, vendéglátó helyekkel, bankokkal. Karácsony idején pedig itt szoktak lenni felállítva a vásáros standok. Ha pedig panellakást keresel, pont itt a legjobb, közvetlenül a Piac tér mellett, Palotavárosban! A Piac tértől pedig a vasútállomás 20-30 perc sétára van, oda útközben pedig egy éjjel-nappali kisbolt is, ha bármikor hirtelen szükséges lenne! Azonos számú helyijáratos buszok átlagosan fél óránként vagy óránként közlekednek. És a helyi tömegközlekedésben csak buszok vannak, villamos nincs, nem olyan nagy város mint Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, stb...

És a közbiztonság is jó! Nappal a kutya nem köt beléd, éjjel pedig - a város többi részének éjszakai életét nem ismerem, a belvárosban és a vasútállomáson szoktak lenni éjszaka kétes alakok, de pont ezért ilyenkor ezeken a helyeken fokozott a járőrözés, a rendőrök még a történelmi belvárosba is bemennek autóval!

Családi házas övezetből az Őrhalmi szőlőkön kívül még további 3 városrészt tudnék kiemelni:

- Maroshegy: kb. 1 km-re a belvárostól, középáras hely, nem a legdrágábbak a házak, de nem is olcsók.

- Feketehegy/Szárazrét: másik irányban 2 km a belvárostól, munkásosztály beli környék, itt a legolcsóbbak a házak.

- Öreghegy: na ez a luxuskörnyék, a gazdagok otthona, úgymond “Székesfehérvár Rózsadombja”, itt a legdrágábbak a házak, ráadásul pont a város másik végében van, jó messze a belvárostól!

Széles járdák és kerékpárutak is sok helyen vannak szerte a városban, így igen, kerékpárral is bárhová el lehet jutni!

2023. aug. 8. 00:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a részletes választ, nem hangzik rossznak.

Egyébként a vasútállomás felé milyen lakásokat lehet kapni?

Most csak a lustaságom miatt kérdezem meg, de a vasútállomás az messzire van egyébként a belvárostól? Én jobban szeretnék a vasút közelében lakni, mert tetszik, hogy ennyire sok dolog közel van vonattal is, és kihasználnám ezt a lehetőséget.

Szeretek kerékpározni is, szóval az jó, hogy sok jó útja van.

Ha bármi eszedbe jut még, szívesen elolvasnám, nagyon érdekeseket írtál! :)

2023. aug. 8. 00:37
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Vasút belvárosnál van, busz is, kettő űgy 15-20 perc sèta egymástól.Vasút felé kapsz jó lakásokat. Arra a legtöbb csúsztatott vagy nagyblokkos. Ezt úgy tèglának hívják, szóval nem panel. De ezek a legdrágábbak, ès amúgy is drágák a városba

Bicikli utak vannak, ipari parkok felè eljutni biciklivel, van kerèkpárút. Legtöbbször tó köröket tesznek nyáron(Velencei-tó). Èn 20+ ève járok dolgozni biciklivel. Vannak forgalmasabb, szarabb utszakaszok ott a járdát használják. De mindenhová jól lehet eljutni biciklivel.

Iskola, óvoda van bőven, jók. Boltok szintèn. Parkok is, most is csinálnak egyet èppen. Vásárok vannak, fesztiválok is(lecsó,mangalica, kèses...)

2023. aug. 8. 05:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Kosziii
2023. aug. 8. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:

“Vasút belvárosnál van“

#3-as, a vasútállomás a Béke téren van, azt már abszolút nem nevezném a belvárosnak, 20 perc séta a belvárostól viszont reális!

Kérdező, ha a vasútállomás közvetlen közelében akarsz lakni, akkor leginkább 3 opció van: Horvát István lakótelep, Erkel Ferenc utca, Deák Ferenc utca.

A Horvát István lakótelepet és a vasútállomást mindössze csak a Vasvári Pál Gimnázium választja el egymástól, azzal szemben pedig beljebb ott az Erkel Ferenc utca, csak egy murvás parkolón kell átjönni. A vasútállomás épületével pedig pont szemben megy be a Deák Ferenc utca.

#1-es voltam.

2023. aug. 8. 21:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, nagyon kedvesek vagytok, hogy ennyire részletesen leírtátok
2023. aug. 8. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!