Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Örökölt házat mindenképpen el...

Örökölt házat mindenképpen el kell adni, ha csak az egyik örökös követeli a részét?

Figyelt kérdés
Az említett házat 5-en örökölték, anya és 3 lánya, valalamint egy unokatestvér, aki most bíróságra ment,mert követelné a részét. Anya és az egyik lány ott lakik a házban, de ha eladnák, akkor a kapott pénzből nemhiszem hogy tudnának maguknak venni egy másikat. Ennek fejében én azt javasoltam nekik, hogy 1/5 rész bérletidíjat kellene kiharcolni a bíróságnál. Ez vajon járható út?
2023. aug. 2. 04:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Járható ha az örököst meg tudod győzni.

Mindenesetre ez nem egy rövid bírósági ügy.

Haszonèlvezet nincs rajta?

2023. aug. 2. 04:51
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mért nem fizetik ki?

Eladni sem akarják, meg kifizetni sem akkor, mit szeretnének?

2023. aug. 2. 05:26
 3/16 A kérdező kommentje:
Nem nekem kell meggyőzni én csak az ottlakó csaj barátja vagyok. Az unokatestvért meg valószínűleg nem lehet meggyőzni, mert dolgozni sem akarok típus, hitelt meg nem szeretnének, mert a két nem otthon lakó lánynak így is van a nyakában. De minden részletet én sem tudok.
2023. aug. 2. 05:33
 4/16 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy mit akarnak az 5. felet ki kell fizetni ha ott akarnak lakni
2023. aug. 2. 06:01
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A négy örökös összedobja az ötödárat, és megveszi az ötödik unokatestvértől. Ehhez nem kell bíróság.

(Veheti a két ottlakó is, és akkor az ő tulajdonrészük lesz annyival több.)

2023. aug. 2. 07:19
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

2+

Ennyi infóból az jön le, nem akarnak semmit sem. Szóval nem fizetik ki, de nem is költöznek ki, és nem is akarják eladni.

Aztán az, hogy léhűtő az 5. rokon, annak semmi köze ahhoz, hogy a pénzét szeretné látni...

Így lesz egy hosszú per, ha nem egyeznek meg végrehajtásra adhatják a házat emiatt. Szóval összességében lesz egy milliós perköltség, a hozzá tartozó százalékos végrehajtási költségekkel ami min 0,5 millió. Ezeket mind levonják a nyomott végrehajtói árból és a maradékot 5 felé osztják. Az egész lepörög kb 2 év alatt. Végül a végrehajtó kitelepít mindenkit a házból.

Több pénzük marad, ha egyből eladják...

2023. aug. 2. 07:54
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ott lakó anya és lánya nem tudja kifizetni, mert nincs annyi pénzük, de hitelt sem akarnak felvenni. Én is irtózom a hitelfelvételtől, de itt csak ez lesz a megoldás, vagy a ház eladása.
2023. aug. 2. 08:57
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

#7-esnek van igaza.

Ezt jó lenne előbb megcsinálni, mint hogy bíróságra megy az ügy, mert utána vesztesként még a perköltséget is ki kell fizetniük...

2023. aug. 2. 09:41
 9/16 anonim ***** válasza:
16%
Az unokatesó az nem világos, hogy hogyan került az örökösök közé?!
2023. aug. 2. 17:29
 10/16 A kérdező kommentje:
#9 Nincs ebben semmi különös. Nagypapának két gyereke volt, egyik barátnőm anyja másik meg az unokatesó szülője, csak valamiért a nagypapa így rendelkezett, hogy ott az unokája örököl. Végrendelet nélkül tudtommal alap esetben, csak két gyereke lenne az örökös,unokák nem.
2023. aug. 2. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!