Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha te vagy nálatok valaki...

Ha te vagy nálatok valaki elveszíti a lakáskulcsát, akkor azt zárcsere követi nálad vagy nálatok vagy nem?

Figyelt kérdés

A barátom tegnap vesztette el a lakáskulcsát, ami engem jobban kiakasztott, mint őt, hiszen nekem van, majd azt lemásolja, mondta, mire én azt, hogy akkor most zárcsere, mire ő azt mondta, hogy mivel nincs ráírva a címe, úgysem tudja senki, hogy hova való, és ha valaki be akar hozzánk törni, akkor be is fog, zártól függetlenül. Abban maradtunk, hogy megkérdezem a lakás tulajdonosának a véleményét, de érdekel a ti tapasztalatotok is.

Mondjuk szerintem az sem mindegy, hogy hol laktok, tehát azt is tegyétek hozzá. Én budapesti vagyok.

#betörés #kulcsvesztés
2023. júl. 19. 10:03
A kérdező szavazást indított:
Igen, mindig zárcsere utána.
Nem, csak kulcsmásolás.
8 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mikor és hol vesztette el.

Ha van esélye annak, hogy a kulcsot valaki megtalálja és rájön arra melyik házhoz/lakáshoz tartozik, akkor igen, zárcsere. Pl. ha a játszótéren vagy a piacon "tűnik el" a kulcs és ott ismernek, tudják kinek a kulcsa, hol lakik.

Ha elhagyom a Balaton partján vagy a tengerparti nyaraláson, netán a budapesti tömegközlekedésben vagy egy vonaton, akkor nem. Mit kezdene vele aki megtalálja? Nekiállna végig próbálgatni az ország minden bejárati ajtaját, hátha nyitja valamelyiket?

2023. júl. 19. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy, mint az első. Ha valószínű vagy biztos, hogy a közelben vesztettem el, akkor zárcsere. Faluban élünk. A falu melletti kiránduláson elhagyva a kulcsot már nem cseréltetnék zárat, de ha az utcánkban hagyom el, vagy a gyerek ovijánál, vagy bármi olyan helyen, ahol látták hogy én voltam ott, ismernek (minimum látásból), és rájöhetnek, hogy az az én kulcsom, akkor már igen. Egyébként nincs a kulcscsomón semmilyen ismertetőjegy, azt sem lehet belőle megállapítani, hogy férfié vagy nőé.

Egyszer benne hagytam egy közeli város Tescojánál a bevásárlókocsiban, mert volt a csomón egy bevásárlókocsi érme, azt dugtam bele, és elfelejtettem kivenni. Egy óra múlva nem volt ott, sem a Tesco, sem a többi ottani üzlet ügyfélszolgálatánál. De ezért nem cseréltem zárat, hülyeség. Valami idióta elvitte, eldobta, vagy gondolta, hamarabb megtalálom, ha elviszi és felrakja a facebookra, de nem vagyok fent facebookon, és amúgy sem tudom, hogy a millió csoport közül melyikbe rakja fel, nem is helyi vagyok (okuljatok, a talált tárgyakat adjátok le a legközelebbi helyen, ne vigyétek el magatokkal megőrzésre, és ne bízzátok az internetre).

Jól írja az egyes. Szerinted ha valaki talál valahol egy vadidegen kulcsot, amin se név, se cím, akkor honnan jön rá, hogy hová kell betörni vele?

2023. júl. 19. 12:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szintén mint az első kettő. Ha mondjuk 10 km-s körzetben hagynám el, akkor csere. Főleg, mert minden a csomón van. Riasztó távirányító, két elektromos kapu és két garázskapu nyitó távirányítója, kapu kulcs, bejárati ajtó, blabla.

Ha az ország másik végében hagyom el, nem feltételezem, hogy valaki rájön hova tartozik. Ha a környéken, akkor azért könnyen beazonosítható azzal, hogy autózik valaki a környéken és nyomogatja valamelyik távirányítót, hátha...

2023. júl. 19. 13:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Logikusan nézve 10 emeletesben lakom + földszint 44 lakás bejáratonként, egymás mellett 3 bejárat van szóval van vagy 150 lakás. Az egész lakótelepen van 6000+ lakás. esélytelen, hogy valaki egyáltalán kipróbálgassa a kulcsokat.

Nyilván megint más egy kis lélekszámú falu és egy elektromos kapunyitó amivel könnyen meg lehet találni az adott házat.

2023. júl. 19. 16:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Én Budapesten születtem, nőttem fel és szinte nem is jártam azon kívül kb. érettségiig, ergo Budapestről van szó, kb. évente elvesztettem mindenem rendszeresen, amióta volt nekem kulcsom, diákigazolvánnyom, személyim, és ha kulcsvesztés volt, mindig zárcsere követte.

Most már külföldön élek, fővárosban, a barátom meg az ország másik feléből való, elutazott meglátogatni a még ott lakó szüleit, három vonat, állítása szerint a vonaton eshetett ki, amikor keresett vmit ugyanabban a zsebében a táskájának, mint ahol a kulcsa is volt.

Én is mindig mondtam otthon a szüleimnek, hogy nincs ráírva, hogy hova való a kulcs, de szerintük nem lehet tudni, hogy hol hagytam el, ismer-e valaki, én hagytam el vagy ellopták tán és jobb félni, mint megijedni.

Én tegnap azzal érveltem az amúgy lakatos végzettségű is barátomnak, hogy még ha kicsi is az esélye annak, hogy a kulcs megtalálója végigpróbálja az ország összes ajtaján, de mégsem nulla, erre mondta, hogy szerinte nagyobb az esélye, hogy vki betör hozzánk sima zárfeltöréssel.

Ez még mindig közöttünk áll...

Végül is én is megpróbálhatom egyedül lecserélni a zárunkat, tán már egyszer csináltam is...

Ha engem ennyire zavar, hogy őt nem zavarja...

2023. júl. 19. 17:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Most már csak egyet nem értek.

Minek írtad ki ezt a kérdést?

Mindannyian pont ugyanazt mondtuk, mint a barátod - nem kell lecserélni a zárat.

De neked nem számít.

Akkor minek írtad ki a kérdést?

2023. júl. 19. 19:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért, mert miután kettőnknek két külön álláspontja volt-van erről a kérdésről, érdekelt, hogy melyikünk az átlagosabb és hogy mások hogy szokták, de akár azt is mondhatnám, hogy melyikünknek van igaza, de ez butaság lenne, hiszen valahol hit és bizalom kérdése, hogy ki mit tesz.
2023. júl. 20. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!