Merevfalú medence alatt mennyire kell tökéletesen vízszintes talaj?
11.
Bocs, de nekem normál úszómedencém van már vagy 25 éve, és medencézéssel is foglalkoztam vagy egy évtizedig, így valóban kérdéses, hogy konyítok-e hozzá.
(Ha egy 20 m3-es medencénél is be tudtam állítani a 3%-os lejtést a leeresztő irányába, talán a vízszintessel is elboldogulnék.)
A 11-es csak trollkodik. Szerintem amig a kérdést nem olvasta el, addig fogalma sem volt róla, hogy létezik ilyen medence... De azért köszönjük az értékes hozzászólásait.
Ha már ennyire profivagy kicscssávó, akkor a profi berendezéseket is megnevezhetnéd, hogy pontosan mi kell ahhogy, hogy elegyengessünk egy placcot vízszintesre!?
13.
Egyetértek veled.
Szerintem is csak okoskodik egy panelből.
nevetségesek vagytok.
Konkrétan leírtam válaszban a kérdezőknek mik a saját medencénkkel a saját tapasztalataim. Megnyugtattam, hogy nem lesz gondja vele, mert nekem sem volt. 7 éve van ilyen medencénk, az első 6 évig bírta, most lesz a másodiknak a 2. szezonja. Az elsőt minden évben szétszedtük, elpakoltuk, majd nyár elején újra leraktuk. A telkünk ferde, ennek megfelelően a fűben kiásott helyen feltöltött homok hozza közel vízszintesbe a medencét.
Közel vízszintesbe, mivel nincsenek profi eszközeink, emelőnk, hasonlók, nem is törekedtünk soha tökéletességre és viola a medencénk mégis le lett rakva minden évben, jól működött.
A lábaival lehet igazítani azon ha van kis eltérés a vízszinteshez képest.
de persze ti aztán marhára tudjátok, hogy nekem mi az amim van és mit csináltam Nyilván ti vagytok a tökéletes segítség a kérdezőnek, akik szerint csakis az jó ha tökéletesen vízszintes a felület és persze akinek van medencéje, már csinálta, mint a kérdező szeretné, az csakis ostoba lehet.
De nem is ez volt a kérdés, az tény, hogy nem tőletek fog használható választ kapni.
A kérdés az volt, hogy megy-e valamelyikőtöknek a szövegértés. De a válasz erre is megszületett: nem megy.
15.
Nem érdekel a szenvedésed.
Nálunk már napok óta 28-30 C fok körül van a víz a kerti medencénkben.
Ma délután már elérte a 31 C fokot is.
Na csááá.
A merevfalúnál is okozhat statikai problémát, ha egyik irányba leejt, vagyis az egyik oldala nagyobb nyomásnak van kitéve.
Ettől függetlenül azt tudomásul lehet/kell venni, hogy ezek a medencék a medencézés legalja és ezt most senki ne értse félre. Szezonális, olcsó termékek, maik arra hovatottak, hogy egy-két szezonban kiszolgáljanak. Ha szerencséd van, akkor több is megadatik, ennyi. Nem kell tőlük többet várni, ennek okán ha a medencére nem költünk sokan én semmi másra sem költenék (pl. beton alap). Márpedig ha nincs tökéletes alap, akkor csak gond lesz vele. Lehet homokra tenni, persze. Nézd meg a medencés csoportokat hányan szívnak megsüllyedéssel, meg elszivárgó vízzel, aminek a helyét sosem fogják megtalálni. Vagy hány embernek szakadt a medencéje a lábak egyenletlenségei miatt. Ez ilyen. Mindenkinek el kell dönteni, hogy mennyi időt, pénzt, energiát kíván beletenni ebbe a "hobbiba". Nem baj, ha nem teljesen egyenletes a talaj, vagy hogy nincs tökéletesen vízszintben, de számolni kell ennek a "hosszútávú" esetleges hatásaival.
Összességében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!