Melyik megyeszékhelyre érdemes elköltöznöm?
Huszas éveim elején járó fiú vagyok. Jelenleg a keleti országrészben lakom és fontolgatom a nyugatabbra költözést. Az érdekelne, hogy melyik várossal (és környékével) mennék a legtöbbre.
A legfontosabbak számomra: munkalehetőség, közbiztonság, környező vidék/kirándulási lehetőségek.
Hogy nyugis vagy pörgősebb-e a város hangulata, az nem számít.
A szavazásban szereplő városok azok, amelyek leginkább tetszenének.
Győrt és Szombathelyet ismerem, csak azokról mondok véleményt.
Munkalehetőség: Győr a jobb. Szombathelynek a határhoz való közelsége a jó, magyarul át lehet járni osztrákokhoz dolgozni (akár naponkénti ingázással). Persze, ha tudsz németül.
Közbiztonság: Mindkettőben teljesen jó.
Környező vidék/kirándulási lehetőségek: Szombathely jobb. Ott kezdődik az Alpokalja. A város területén van arborétum is (Kámoni Arb.).
Én győri vagyok, de Szombathely kisebb, barátságosabb város.
Nem írtál egy másik megyeszékhelyet, ami nekem a szívem csücske: Veszprém. Állásügyben nem tudom, mi a helyzet, de kirándulási lehetőség és a város szépsége szempontjából számomra ez a csúcs. (Nyilván a közbiztonság is jó, ezzel errefelé nem szokott gond lenni.)
Én Győrben voltam nyaralni, annyi sok jót olvastam róla, hogy nagyon vártam. 3 nap után totál untuk párommal a várost. Nem tudnék ott élni, pedig azt hittem BP után a legjobb hely lehet itthon.
Persze ez a saját tapasztalat volt.
Szeged sokkal jobban tetszett Gyorhoz képest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!