Télen szoktak lenni nagyobb áramszünetek?
Ez szerintem teljesen lutri. Szüleim 12 éve laknak ugyanabban a házban, összesen egyszer volt áramszünet, az is nyáron volt, és éjszaka, pár óra alatt megoldották. Én 4,5 fél évig laktam egy albérletben, egy áramszünetem volt ősszel, az közel 24 óráig volt.
Ha tervezett áramszünetről van szó, nekem az az albérletben sosem volt, szüleimnél most tavasszal igen. Eredetileg négy órásra tervezték, úgy is küldték ki az értesítőt, végül két óra sem volt. A pár utcával arrébb lakók már rosszabbul járták, ott egy héten keresztül napi nyolc óráig nem volt áram vezeték javítása miatt.
Mi anno 18 évig éltünk egy házban. Ritkán volt áramszünet, de akkor is tervezett volt, és csak pár óráig, és az is csak ritkán volt, pár évente. Most 3 éve élünk itt, itt még sosem volt áramszünet szerintem.
Szerintem nem érdemes emiatt aggódni. Persze ahogy a kettes mondja, ez azért lutri, viszont pl. nekünk, és az ismerőseinknek, rokonainknak nem igazán volt még ilyennel problémája, szóval én nem aggódnék ezen.
Attól függ hol laksz, helybe kérdezd a szomszédokat. De az áramszolgaltatónak is van kötelessége, megvan meddigre kell elhárítania a hibát.
Ha 24 órát nincs fűtés, nem fogsz megfagyni még.
Eddig sosem volt komolyabb gondunk, de nyilván az sem mindegy hol van az ingatlan. Egy városban ahol több 10-100-1000 ember ellátása szünetel, nyilván jobban iparkodnak havária esetén a javítással.
Egyszer volt eddig vezeték szakadás egy viharban az 5 év alatt. Akkor kb. 4 óra alatt megoldották. A lakásban, ahol előtte éltünk ott kismillió pillanatnyi áramszünet volt, utáltam és legalább félévente egyszer 6-8 órás tervezett áramszünetet hírdettek karbantartás címszóval. Ezekre azért fel lehet készülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!